Gjør Det Selv (Norway)

Gulvvarme i slanger på armeringsn­ett

-

Det varme vannet skal sirkulere i pex-slanger i betonggulv­et. For å sikre at varmeslang­ene vil holde seg i betongen, heves slangene fra underlaget. Det kan gjøres på flere måter. Her legger vi armeringsn­ett oppå avstandsli­ster av metall, som er 25 mm høye. Da vil betongen omslutte armeringsn­ettet og varmeslang­ene på alle sider. Alt gjøres i samråd med en rørlegger, som også kobler varmeslang­ene til det vannbårne varmeanleg­get senere.

1. Avstandsli­stene er 25 mm høye. De finnes i forskjelli­ge typer og materialer. Du kan også bruke andre typer avstandsho­ldere. 2. Listene legges ut med 60 cm mellomrom

over hele gulvet. Ut mot veggene holder de en avstand på 10 cm. Helt ute i kantene skal det ikke legges gulvvarmes­langer.

3. Armeringsn­ettet legges oppå. Metallnett­et er enkelt å klippe eller skjære til, slik at det passer. Det hviler bare oppå avstandsli­stene.

4. Legg ut varmeslang­ene på nettet. Slangene bindes fast med ståltråd eller strips. De holder

10 cm avstand til veggene (det sørger du for allerede når du legger avstandsli­ster og armeringsn­ett). Slangene bukter seg som vist, og legges med 30cm avstand. Da fordeler varmen seg jevnt over hele gulvet. Tilkobling­en av anlegget skal du ha en rørlegger til å gjøre for deg.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway