Gjør Det Selv (Norway)

Male

-

9: Pensel Rull Malesprøyt­e

SVAR: Proffffene sprøytemal­er kjøkkenfro­ntene, og med en malesprøyt­e til 1500 kroner kan du også få flflflotte fronter på kjøkkenet. Det er dog viktig at du øver deg med sprøyten før du kaster deg over frontene. En av nøklene til et flott resultat, er malingens viskositet. Det betyr at den skal ha riktig tykkelse, så den renner pent sammen. Les mer om det på gjoerdetse­lv.com.

10: En liten rull En pensel En stor rull

SVAR: Du får ikke en flflott overgang mellom veggen og taket hvis du bare gir gass med en stor malerull. Den er perfekt til raskt å male over veggen, men når du nærmer deg taket skal du altså skifte til en pensel og være litt forsiktig.

11: Med en skarp kniv

Med fifint slipepapir (korn 500) Med en glasskrape

SVAR: Rådet vårt er at du bruker en glasskrape, som er et lite redskap med et knivskarpt blad på. Med den kan du forsiktig skrape av malingen. Vær forsiktig, for du kan fort komme til å lage riper med skrapen. Det beste rådet er selvfølgel­ig å tørke av malingen med en fuktig klut, FØR den tørker. Men glipper det, kan du altså også klare jobben med en glasskrape.

12: Oppvaskmid­del Whitespiri­t Penselrens

SVAR: De fleste moderne malinger er vannfortyn­nbare, og har verktøyet vært brukt til slik maling, kan det rengjøres med oppvaskmid­del. Har du brukt oljefortyn­nbar maling, skal det sterkere midler til, og vi anbefaler i så fall penselrens.

 ??  ??
 ??  ?? La maleverktø­yet stå i bløt først.
La maleverktø­yet stå i bløt først.
 ??  ??
 ??  ?? En malesprøyt­e til gjør det selvbruk er det beste valget når det skal males kjøkkenfro­nter.
En malesprøyt­e til gjør det selvbruk er det beste valget når det skal males kjøkkenfro­nter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway