Gjør Det Selv (Norway)

Forbered sammenføyn­ingene

-

Du kan fint bare skru sammen platene og skapene med en skrumaskin, skruer i passe tykkelser og lengder og en stødig hånd – husk å forbore. Men skal resultatet bli perfekt, skal du bruke flatplugge­r, eller lamellplug­ger som de også heter. Disse sammenføyn­ingne gir deg nemlig muligheten til å justere platene noen ganske få millimeter frem eller tilbake, før du skrur eller limer. Å sette platene sammen med lamellplug­ger, krever at du har en lamellfres.

 ??  ?? 1 G E Plasser de loddrette platene, her den smale sideplaten (E), opp mot veggen, og bruk skapene til å legge de vannrette platene på, her en hylle (G). Da er du sikker på at platene sammenføye­s i akkurat 90 grader.
1 G E Plasser de loddrette platene, her den smale sideplaten (E), opp mot veggen, og bruk skapene til å legge de vannrette platene på, her en hylle (G). Da er du sikker på at platene sammenføye­s i akkurat 90 grader.
 ??  ?? 2 E Fjern den vannrette hylleplate­n (G), og fres et spor inn i sideplaten (E). Deretter freser du et spor, som passer til sporene i sideplaten, i enden på hyllen. Etterpå bygger du deg oppover etter samme prinsipp.
2 E Fjern den vannrette hylleplate­n (G), og fres et spor inn i sideplaten (E). Deretter freser du et spor, som passer til sporene i sideplaten, i enden på hyllen. Etterpå bygger du deg oppover etter samme prinsipp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway