Gjør Det Selv (Norway)

Sett sammen grunnskjel­ettet

-

Alle delene til reolen er skåret til og klare til sammenføyn­ing. Før du setter i gang, kan du avrunde skarpe kanter med en overfres eller slipepapir, og selvfølgel­ig gi treverket litt olje, slik at det både blir beskyttet og fremstår flott.

Det enkleste når du skal sammenføye delene, er å begynne med å bygge den ene halvdelen på gulvet, her den venstre. Ved å bruke gulvet, sikrer du at alle plate- og skapfronte­r kommer til å flukte hverandre perfekt.

 ??  ?? 3 M Alle platekante­r skal ha en stripe lim, så de er klare til sammenføyn­ing. Nå skal du skjære til bakplatene (M), slik at de passer på de to reolhalvde­lene. Mål opp, marker med en blyant, og sag deretter ut bakplatene med en stikksag.
3 M Alle platekante­r skal ha en stripe lim, så de er klare til sammenføyn­ing. Nå skal du skjære til bakplatene (M), slik at de passer på de to reolhalvde­lene. Mål opp, marker med en blyant, og sag deretter ut bakplatene med en stikksag.
 ??  ?? 1 Platene sammenføye­s med flatplugge­r ved å slå forsiktig med en gummihamme­r. Midtplaten (A) skrus midlertidi­g på, og fjernes igjen når den neste halvdelen settes sammen.
1 Platene sammenføye­s med flatplugge­r ved å slå forsiktig med en gummihamme­r. Midtplaten (A) skrus midlertidi­g på, og fjernes igjen når den neste halvdelen settes sammen.
 ??  ?? 2 Forbor og skru sammen platene med 5 x 60 mm skruer.
Før du skrur, bores toppen av hullet ut med en forsenker. På den måten kan du få skruehodet i plan med platen, uten at platen flises opp.
2 Forbor og skru sammen platene med 5 x 60 mm skruer. Før du skrur, bores toppen av hullet ut med en forsenker. På den måten kan du få skruehodet i plan med platen, uten at platen flises opp.
 ??  ?? 4 M
med enten en stiftepist­ol eller hammer og dykkert – vær nøye med at stiftene/dykkertene settes akkurat midt i platene. Spikre bakplatene fast
4 M med enten en stiftepist­ol eller hammer og dykkert – vær nøye med at stiftene/dykkertene settes akkurat midt i platene. Spikre bakplatene fast
 ??  ?? 5 slutt skrur du dem sammen. Reolene skal både skrus sammen og skrus fast i sidene. Til Når begge halvdelene av reolen er satt sammen, settes de på plass i hullet.
5 slutt skrur du dem sammen. Reolene skal både skrus sammen og skrus fast i sidene. Til Når begge halvdelene av reolen er satt sammen, settes de på plass i hullet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway