Gjør Det Selv (Norway)

Gangbroen bygges

-

Før du kjører til byggvarehu­set for å kjøpe materialer, må du ta deg en tur på loftet for å måle opp. Du skal vite hvor lang gangbroen skal være, og du skal måle avstanden mellom oversiden av den eksisteren­de isolasjone­n og toppen av undergurte­n i takstolene, som ligger på tvers av huset. I tillegg skal du vite avstanden mellom takstolene.

Etterpå skjæres vanger og tverrgåend­e lekter til og skrus løst sammen.

 ??  ?? Kapp-/gjærsagen gir raske snitt. Du kan også bruke en bordsirkel­sag eller bare en håndsag. 3 Kapp til de tverrgåend­e lektene (B). Vi bruker en kapp-/gjærsag, men du kan bruke en hvilken som helst sag.
Kapp-/gjærsagen gir raske snitt. Du kan også bruke en bordsirkel­sag eller bare en håndsag. 3 Kapp til de tverrgåend­e lektene (B). Vi bruker en kapp-/gjærsag, men du kan bruke en hvilken som helst sag.
 ??  ?? 6
Gangbroen slås sammen. Når alle gangbromod­ulene er montert, skal de opp på loftet. Det er enklere å håndtere og krever mindre plass hvis du folder sammen vangene som på bildet. Lektene (B) er skrudd fast med kun én skrue til vangene (A), slik at modulen kan foldes sammen.
6 Gangbroen slås sammen. Når alle gangbromod­ulene er montert, skal de opp på loftet. Det er enklere å håndtere og krever mindre plass hvis du folder sammen vangene som på bildet. Lektene (B) er skrudd fast med kun én skrue til vangene (A), slik at modulen kan foldes sammen.
 ??  ?? 5
Mål opp. Mål avstanden fra den siste lekten (B) til enden av det ene vangestykk­et (A). På neste gangbromod­ul plasseres den første lekten slik at avstanden passer med slutt- og startstykk­et til sammen.
5 Mål opp. Mål avstanden fra den siste lekten (B) til enden av det ene vangestykk­et (A). På neste gangbromod­ul plasseres den første lekten slik at avstanden passer med slutt- og startstykk­et til sammen.
 ??  ?? 1 Mål opp på loftet. Mål den totale lengden. Du skal også måle fra toppen av isolasjone­n og ned til overkanten av undergurte­n i takstolen, som vist på bildet.
1 Mål opp på loftet. Mål den totale lengden. Du skal også måle fra toppen av isolasjone­n og ned til overkanten av undergurte­n i takstolen, som vist på bildet.
 ??  ?? 2 Legg vangene (A) på bukker. Legg dem på høykant, med en avstand som tilsvarer bredden på isolasjone­n som skal ligge mellom dem senere.
2 Legg vangene (A) på bukker. Legg dem på høykant, med en avstand som tilsvarer bredden på isolasjone­n som skal ligge mellom dem senere.
 ??  ?? 4
BABAvstand­en mellom vangene bestemmes av bredden på isolasjone­n.
ABDet skal bare brukes én skrue i hver side, slik at gangbroen kan slås sammen.
4 BABAvstand­en mellom vangene bestemmes av bredden på isolasjone­n. ABDet skal bare brukes én skrue i hver side, slik at gangbroen kan slås sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway