Gjør Det Selv (Norway)

1. LAG

-

For å sikre at den nye sokkelpuss­en får en ordentlig vedheft, skal du starte med en tynn og slapsete mørtel

blanding som kostes på. Det tynne laget veier ingenting og kan “binde” godt til underlaget. Etter at det er tørt, skaper det et godt grunnlag og bedre hold for de senere lagene. Påførsel av dette første laget kalles for å slamme, på fagspråk. La det sette seg litt,før du jobber videre.

 ??  ?? 1 2 3
1. Rør opp mørtelblan­dingen med vann. Konsistens­en skal være som en tynn velling.
2. Sokkelen kostes over med vann, slik at bunnen ikke er for tørr. Ellers vil den raskt trekke fukten ut av mørtelen, slik at den blir for tørr å jobbe med.
3. Den fuktige sokkelen “slammes”, det vil si at du “maler” sokkelen med den tynne mørtelblan­dingen på hele flaten som skal pusses. “Slammelage­t” sikrer at det neste laget får en skikkelig vedheft.
1 2 3 1. Rør opp mørtelblan­dingen med vann. Konsistens­en skal være som en tynn velling. 2. Sokkelen kostes over med vann, slik at bunnen ikke er for tørr. Ellers vil den raskt trekke fukten ut av mørtelen, slik at den blir for tørr å jobbe med. 3. Den fuktige sokkelen “slammes”, det vil si at du “maler” sokkelen med den tynne mørtelblan­dingen på hele flaten som skal pusses. “Slammelage­t” sikrer at det neste laget får en skikkelig vedheft.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway