Gjør Det Selv (Norway)

2. LAG

-

Til det andre laget skal du bruke den samme mørteltype­n som i det første, men denne gangen skal mørtelen

ha en tykkere konsistens, som grøt. Mørtelen skal kastes på sokkelen med en murskje, med et vrikk i håndleddet. Det krever litt øvelse å få det til, men det viktigste er at du får laget et litt grovt, ujevnt lag, som det siste avsluttend­e laget enkelt kan feste til.

 ??  ?? 1 2 3
La mørtelen stå 5-10 minutter før du begynner å jobbe med den. Det andre laget skal ikke være mer enn 5-6 mm tykt. 1. Rør opp en tykkere mørtel til det oppbyggend­e laget. Det er den samme mørteltype­n som brukes, men denne gangen skal konsistens­en være som grøt. 2. Mørtelen kastes på veggen i små kladder. Det krever en egen håndleddst­eknikk å få mørtelen til å henge fast. Hvis det blir for vanskelig å få til, kan du også trekke på kladdene på med en murerskje. 3. Laget glattes litt med et stålbrett neste dag. Det skal være litt ujevnt, så det tredje laget får godt feste.
1 2 3 La mørtelen stå 5-10 minutter før du begynner å jobbe med den. Det andre laget skal ikke være mer enn 5-6 mm tykt. 1. Rør opp en tykkere mørtel til det oppbyggend­e laget. Det er den samme mørteltype­n som brukes, men denne gangen skal konsistens­en være som grøt. 2. Mørtelen kastes på veggen i små kladder. Det krever en egen håndleddst­eknikk å få mørtelen til å henge fast. Hvis det blir for vanskelig å få til, kan du også trekke på kladdene på med en murerskje. 3. Laget glattes litt med et stålbrett neste dag. Det skal være litt ujevnt, så det tredje laget får godt feste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway