Gjør Det Selv (Norway)

Materialen­e til renovering­en

-

■ MURVEGGENE er pusset og malt hvite. Først ble fugene mellom mursteinen­e fylt opp, slik at veggene fikk en plan flate som kunne nøye seg med ett lag puss, før de til slutt ble malt. Her er det brukt en pussmørtel som detvar mye av til overs etter et annet prosjekt. Men skal du kjøpe ny pussmørtel, kan multipuss være et godt valg. Den er enkel å jobbe med og kan brukes på mange forskjelli­ge typer underlag. Resultatet blir en flott, robust pusset vegg. Multipuss er dog en dyrere løsning enn vanlig pussmørtel.

■ TAKET er kledd med gipsplater, som gir en helt glatt flflate. Gipsplater settes opp på et treskjelet­t som er tilpasset bredden på gipsplaten­e. Platene legges i forband, og alle skjøter mellom platene skal armeres før de oversparkl­es, slipes, sparkles igjen og slipestil slutt før de males. Gipsplater er en enkel, klassisk og ganske rimelig løsning til ny himling.

■ GULVET er et nytt klikkgulv i laminat. Det er lagt oppå det gamle flisgulvet, der det først er lagt ut et skumunderl­ag, slik at det nye gulvet ikke kommer til å “klapre”. Et klikkgulv er enkelt å legge. Velger du laminat, får du et slitesterk­t gulv. Samtidig er laminatgul­v blant de billigste gulvtypene som finnes på markedet.

■ PEISEN er kledd med skiferpane­l – svarte skiferstei­n som holder på varmen og bryter de store, hvite flatene i stuen. Steinene er samlet i lange “strimler”, som settes opp i flflislim som smøres på peisen. Når steinene er satt opp, er peisen ferdig, for det skal ikke fuges mellom denne typen flfliser. Skiferpane­lene var det dyreste materialet til denne renovering­en. Prisen er cirka 500 kroner per kvadratmet­er for bare panelet – i tillegg kommer flislimet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway