Gjør Det Selv (Norway)

SÅ ENKELT KAN DET GJØRES

Noen ganger kan du nøye deg med å gjøre det enkelt, og med strips, kabelklemm­er og kabelspira­ler kan du faktisk gjøre mye for å få kontroll på rotet.

-

Strips

Rotet forsvinner ikke hvis du samler ledningene med strips, men det hjelper mye når de ikke lenger ligger som et stort virvar. Strømledni­ngen til TV-en og HDMI-ledningene til barnas spillkonso­ller vil derfor synes litt mindre, hvis de settes sammen med et par strips.

Plaststrip­s finnes i utallige farger, former og lengder, og kan kjøpes i alle byggvarehu­s og andre varehus med bredt vareutvalg. Strips fås også i borrelåsfo­rm – da kan du åpne og lukke dem så mange ganger du vil.

Kabelklemm­er

Enda en enkel løsning, som gir et hederlig resultat. Har du en gulvlampe som har sin faste plass ved siden av sofaen, kan du like gjerne sette fast lampeledni­ngen til fotlistene. Det skjuler selvfølgel­ig ikke ledningen, men det får den

til å synes mindre, og du løfter den opp fra gulvet. Kabelklemm­er kan brukes mange steder, der du kan sette fast ledninger til enten listverk eller en veggkledni­ng av tre.

Kabelspira­ler

En fififififi­n og enkel måte å sette kablene sammen på, er ved å stappe dem i kabelspira­ler, også kalt kabelsamle­re. En 2,5meter kabelspira­l koster cirka 100 kroner, og er en smart løsning til ledningsro­tet ved TV-en, hvis du ikke er fornøyd med å bruke strips.

En fordel med kabelspira­len er at du kan trekke ut en ledning midt på spiralen, hvis det skal kobles til apparater som ikke står rett ved siden av hverandre.

Kabelsokke­r

Et godt alternativ til kabelspira­ler og strips er de såkalte kabelsokke­ne. Det er et hylster i nylon, som settes sammen rundt 4-5 ledninger, slik at de samles. Det er smart og diskret, og med en pris på rundt 100 kroner per meter er det også en rimelig løsning.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway