Gjør Det Selv (Norway)

BADEROMSMØ­BEL

-

En benkeplate av mørkt tre er her forvandlet til et baderomsmø­bel, som skal ha en håndvask oppå seg. Møbelet er bygget som en kasse. Den henger mye bedre på veggen enn

en hylle, ettersom belastning­en på opphenget ikke vil være like stor når kassen støttes mot veggen med den nederste hyllen. Bordplaten er først saget til på langs, og kassens fire deler er saget ut til to ganger to like deler. Alle er skåret med skrå 45 graders snitt i endene, slik at kassen kan settes sammen med flotte gjærskjøte­r. Sammenføyn­ingene forsterkes med lamellplug­ger, trelim og skruer som skjules av propper.

1. De fire delene til kassen skjæres til med skrå snitt i endene, 45 grader, med en dykksag med føringsski­nne. 2. Det lages spor til lamellplug­ger,

som skal styrke hjørneskjø­tene. Sporene freses med en lamellfres. Lamellene settes i med trelim.

3. Kassen limes sammen med godt med lim i sammenføyn­ingene. Sidene holdes sammen med store tvinger med et par lekter mellom, slik at treverket er beskyttet.

4. Det bores hull med et 12 mm sylinderbo­r, så sammenføyn­ingen også kan styrkes med skruer, som senere skjules av trepropper.

5. Treproppen­e bores ut av en restebit og limes i hullene, slik at skruene skjules. Når limet er tørt, skjæres den overskyten­de proppen av. Fjern også det overskyten­de trelimet.

6. Monter lange skruer i veggen, som kassen kan henges opp på. Det er boret hull i de bakerste kantene på kassen. Bank kassen på plass med en trekloss på kanten av møbelet og en hammer.

7. Treet mettes med olje. Dette er ekstra viktig, ettersom møbelet skal brukes på et bad, der det vil bli utsatt for vann. Her får det fem strøk, der oljen har fått lov til å trenge inn i treet i 15-20 minutter før den overskyten­de oljen tørkes vekk.

 ??  ?? Bank forsiktig delene på plass ved å slå på en lekt mellom kassen og hammeren. 5 6 3 4
Kassen monteres med skjult oppheng, på lange skruer satt fast i veggen. 7
Sammenføyn­ingene forsterkes med lameller, to i hver.
Bank forsiktig delene på plass ved å slå på en lekt mellom kassen og hammeren. 5 6 3 4 Kassen monteres med skjult oppheng, på lange skruer satt fast i veggen. 7 Sammenføyn­ingene forsterkes med lameller, to i hver.
 ??  ?? 1
1
 ??  ??
 ??  ?? 2
2
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway