Gjør Det Selv (Norway)

VARIANTER AV TETNINGSTE­IP

-

BUTYLTEIP

Vanntett teip som er spesielt godt egnet til å tette sprekker i takrenner, nedløpsrør, takovergan­ger og andre steder som utsettes for regn og fukt.

ELEKTRIKER­TEIP

Blant elektriker­ne kalles denne typen teip også for isolerings­teip. Teipen finnes i mange forskjelli­ge farger, og brukes til å reparere og isolere bøyelige ledninger. Perfekt til fargekodin­g.

DAMPSPERRE­TEIP

Brukes til å teipe innendørs skjøter på damp- og fuktsperre­r. Dampsperre­teip finnes i to varianter: en variant til langs- og tverrgåend­e skjøter og en fleksibel variant til tetting av buede emner.

ALUMINIUMS­TEIP

Denne typen teip kan lappe nedløpsrør, ventilasjo­nsrør og andre ting av metall. Også egnet til tetting av rørisolasj­on. Teipen tåler temperatur­er helt opptil 150 grader og kan dessuten tåle åpen ild.

GJENGETEIP

Denne typen, som også kalles teflonteip, brukes til tetting av gjengeskjø­ter av rør. Teipen har ingen justerings mulighet. Strammer du for mye, er du nødt til å begynne forfra.

VULKANISER­I NGSTEIP

Har ingen klebeside. Den virker i stedet ved at teipen strekkes ut og vikles rundt et emne. Etter litt tid “smelter” teipen sammen til en fast, tett masse. Den hefter til de fleste materialer.

GAFFATEIP

Velger du en gaffateip av god kvalitet, får du en sterkt klebende, vannfast og meget slitesterk allroundte­ip. Den egner seg til lapping av alt fra telt, luftmadras­ser og badebassen­g til takrenner.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway