Gjør Det Selv (Norway)

Systemet vist med store glassflise­r

-

De forskjelli­ge flisklipse­ne har samme formål: å få de store flisene til å ligge i nøyaktig samme nivå i alle retninger. Klipsene løfter litt her og senker litt der, slik at flaten blir jevn.

Det stiller store krav til den som påfører flislimet, ettersom det må være så mye lim under flisene, at de har full kontakt til underlaget.

Her bruker vi gjennomsik­tige fliser, for å vise hvordan limet skal trekkes på.

1

Det skal IKKE være områder uten flislim, og det skal ikke være områder med store kladder av flislim. For å oppnå full kontakt, smøres et lag med flislim på baksiden av flisene, før de legges.

2

Påfør flislimet jevnt, og trekk en tannsparke­l gjennom det, slik at sporene blir like brede og like høye. Husk å holde tannsparke­len i samme vinkel hele tiden, slik at sporene blir like høye.

3

Når den første flisen er lagt, skal det skrapes rent langs kanten og stikkes plastbøyle­r under flisene, før de tilstøtend­e flisene legges. Bruk 23 bøyler på hver side.

4

Når bøylene ligger der de skal, dyttes neste flis inn mot den, slik at fugebredde­n blir jevn. Løft cirka hver 10. flis av igjen for å sjekke at den er hellimt.

5

Når det er lagt 4-6 fliser, skal kilene på. Press dem først inn så langt du klarer med bare fingrene.

6

Spenn fast kilene med den tilhørende tangen. Dermed løftes flisene opp i akkurat samme nivå, og ligger som én stor, sammenheng­ende flate.

 ??  ?? Skrap langs kantene, så det ikke presses flislim opp i fugene.
Skrap langs kantene, så det ikke presses flislim opp i fugene.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Her hviler flisen kun på tre store kladder lim. Det er feil, og kan få den til å vippe eller knekke.
Her hviler flisen kun på tre store kladder lim. Det er feil, og kan få den til å vippe eller knekke.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway