Gjør Det Selv (Norway)

Identiske lameller

-

Et møbels fremtoning avhenger i høy grad av finishen. I dette tilfellet betyr det at lamellene skal være helt like, og pluggene skal sitte på to snorrette rekker, så du ikke blir “svimmel” av å se skammelen ovenfra. Vi prioritere­r derfor å lage en smart mal, så vi er sikre på å bore samme sted hver gang.

1 Mens understell­et tørker i en times tid, klargjøres lamellene. Spenn dem fast i høvelbenke­n én om gangen, og slip dem med et korn 240 slipepapir. Hold godt fast i maskinen, så du ikke lager “skrå” kanter.

2 Mens lamellen fortsatt sitter i høvelbenke­n, skal de to kantene, som ender med å vende opp, avfases med et par høvelstrøk, eller et stykke slipepapir med kornstørre­lse 120 på en slipekloss.

3 Skjær den ene enden av lamellene “ren”, og sett deretter en stoppkloss på kappsagen. Med klossen riktig plassert, forsikrer du deg om at alle lamellene får en lengde på akkurat 33 cm.

4 Alle pluggene skal sitte helt likt i alle emnene. Derfor lager vi en mal av en overskyten­de lamell og tre plastkloss­er. Plastkloss­ene er litt bredere enn lamellen.

5 Legg en lamell under malen, og klem begge delene godt sammen med et par tvinger. Plasser lamellen oppå et restestykk­e, og bor gjennom malen, lamellen og et lite stykke ned i restebiten.

6 Bor hull til pluggene, og marker gjerne dybden på boret med en teipbit. Da sikrer du at du borer hullene i riktig dybde.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway