Gjør Det Selv (Norway)

Lekre pluggskjøt­er

-

Noe av det første du legger merke til ved et flott møbel, er sammenføyn­ingene. Vi ser derfor bort fra skruer og velger å bruke plugger og lim til å sette sammen møbelet. For at de synlige pluggskjøt­ene skal bli perfekte, skal du bruke godt med lim og la cirka 5 mm av pluggene stikke opp fra lamellene. De kappes deretter av til de kun stikker opp 1-2 mm, før de slipes så de nærmest smelter sammen med lamellene.

1 Fyll hullet med lim, og bank en plugg så langt inn, at den stikker opp cirka 5 mm. Kapp av pluggen med en fintannet håndsag, slik at det sitter igjen 1-2 mm.

2 Fordel lamellene på understell­et, til de ligger parallelt og med noenlunde lik avstand. Bor ned gjennom alle lamellene med et 7,5 mm bor – igjen med teip på boret, slik at du ikke borer gjennom understell­et.

3 Fjern lamellene igjen, én om gangen. Merk hver enkelt på baksiden, slik at de plasseres i samme rekkefølge igjen. Bor deretter opp alle hullene til 8 mm.

4 Fyll lim i de to første hullene i understell­et og deretter i lamellen. Plasser den første lamellen oppå, og bank deretter begge pluggene i bunn. Husk at pluggen skal stikke opp cirka 5 mm over lamellen.

5 Kapp pluggene, så de stikker opp 1-2 mm, og slip vekk resten av pluggene med en eksentersl­iper. Start med korn 80, og slip hele setet til det er plant. Skift til korn 120, og til slutt til korn 240. Deretter faser du av kantene med slipepapir på en slipekloss. Avslutt med korn 600 på eksentersl­iperen, så møbelet blir silkemykt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway