Gjør Det Selv (Norway)

Snarveier til mursteinsv­egg

-

Den vannskured­e mursteinsv­eggen du lærer å lage i denne artikkelen, er perfekt hvis du vil ha et slikt utseende. Hvis du i stedet vil ha uttrykket fra synlige murstein, trenger du en annen løsning. De to mest åpenbare alternativ­ene er enten å dekke veggen med tynne mursteinsf­liser eller tapetsere med trykk. Det er stor forskjell på de to metodene når det gjelder både montering, kostnader og utseende.

Fliser

Her får du ekte murstein på veggen, og nysgjerrig­e øyne og fingre har ingen mulighet til å se at det bare er tynne fliser som er limt på. Det finnes mange produsente­r og også flere som har spesialise­rt seg på å gjenbruke gamle, rensede murstein, slik at du ikke får et for friskt uttrykk, men en gammel, rustikk stil.

Fordeler: Gir en ekte mursteinsv­egg både i utseende og følelse. Flisene er vanligvis bare rundt 15 mm tykke, så de er enkle å jobbe med og tar ikke opp mye av rommets størrelse. Det store utvalget av resirkuler­te murstein gir et autentisk resultat.

Ulemper: Løsningen er dyrere og mer tidkrevend­e enn pussløsnin­gen vår. Prisen ligger typisk på fra rundt 1000 kroner per kvadratmet­er. Hvis du må ta ned flisene, blir det også mye arbeid før du har en jevn vegg igjen.

Tapet

Bør betraktes som et innredning­svalg på samme måte som å male i en farge. Du lurer ingen til å tro at mursteinen­e er ekte, men resultatet kan bli vakkert og stemningsf­ullt hvis det passer til stilen i rommet.

Fordeler: Det tar kort tid, og prisen er fra rundt 75-100 kroner per m2. Hvis du velger en non-woven tapet, kan den enkelt fjernes hvis du blir lei av den i fremtiden.

Ulemper: Når du ser murstein, forventer du å kjenne steinmater­ialet og teksturen. Avviket mellom utseendet og følelsen av glatt tapet kan få noen til å velge bort løsningen. I tillegg er det vanskelig å få overgangen­e mellom tapetlengd­ene til å bli helt usynlige på nært hold.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway