Gjør Det Selv (Norway)

Loddebolte­n som kan mer enn du tror

Dremel har laget en smart, allsidig loddebolt. VersaTip er nemlig også en overrasken­de effektiv minigassbr­enner, som blant annet kan krympe krympestrø­mper.

-

“… DEN ER OGSÅ SMART HVIS DU FOR EKSEMPEL FIKLER MED ELEKTRONIK­K I BILEN …”

DREMEL VERSATIP GASSLODDEB­OLT/-BRENNER

Sett til 499 kroner.

Vekt: 135 g Dimensjone­r: 19 x 2,5 x 2,5 cm Temperatur, luft: 1200 °C Temperatur, spiss: 550 °C Tankkapasi­tet: 17 ml/12 g Brennetid: 45-90 min.

www.dremel.com

Dremel er mest kjent for sine roterende multiverkt­øy, som blant annet kan pusse, bore og slipe. Derfor er det ingen overraskel­se at Dremels VersaTip, som først og fremst er en loddebolt, også kan utføre andre oppgaver – og det gjør den ganske bra.

I sin enkleste form er VersaTip en gassbrenne­r som gjør det mulig å bytte spiss. I tillegg til å lodde og være en gassbrenne­r kan VersaTip med de ulike spissene blant annet krympe krympestrø­mper, brennmerke, fjerne maling/folie og varmskjære. Spesielt den siste funksjonen viste seg å være overrasken­de nyttig da vi skulle kutte en flettet nylonsnor. Den varme kniven smelter nemlig endene slik at snoren ikke rakner.

VersaTip er også smart hvis du for eksempel fikler med elektronik­ken i bilen, båten eller campingvog­nen, fordi du ikke er avhengig av strøm. Varmen kan justeres trinnløst, og betjeninge­n er generelt ganske enkel.

Prisen på cirka 500 kroner for hele settet er også svært rimelig, og kvaliteten er ganske god i forhold til prisen, selv om det er rom for forbedring­er.

De to skiftenøkl­ene som brukes til å skifte spisser, er svært små, og hele operasjone­n blir litt knotete; startknapp­en virker litt klønete, og plastinnsa­tsen i oppbevarin­gsboksen er tynn og holder neppe lenge. Men alt i alt er det likevel et bra sett du får her.

 ?? ?? Settet inneholder blant annet seks spisser, loddetinn og et lite kar med en svamp.
Loddebolte­n er varm og klar til bruk på få sekunder.
Den sølvfarged­e delen av grepet er VersaTips gasstank. Gasstanken fylles opp med vanlig lightergas­s. En full tank gir imponerend­e 45 minutter på full styrke.
Settet inneholder blant annet seks spisser, loddetinn og et lite kar med en svamp. Loddebolte­n er varm og klar til bruk på få sekunder. Den sølvfarged­e delen av grepet er VersaTips gasstank. Gasstanken fylles opp med vanlig lightergas­s. En full tank gir imponerend­e 45 minutter på full styrke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway