Gjør Det Selv (Norway)

Puss veggen

-

Multipusse­n påføres to ganger med cirka 24 timers mellomrom – begge ganger i millimeter­tynne lag.

Den ferdigblan­dede blandingen skal brukes innen to timer. Etter fire uker er pussen helt herdet, men du kan likevel male over den etter cirka en uke.

Før du maler, skal du grunne overflaten med en primer for å hindre at pussen trekker fuktighet ut av malingen. Deretter gir du veggene minst to strøk maling – glans 25 eller høyere. Da blir overflaten­e lette å rengjøre og vannog smussavvis­ende.

Pussen trekkes på veggen

i et passende tykt lag med et stålbrett. Du må jobbe i diagonale bevegelser slik at alle fugene blir fylt. Sørg også for å dosere mengden puss slik at den dekker flisene helt..

Det andre pusslaget

trekkes på dagen etter. Har du sørget for at det første laget dekker helt, er det enkelt å påføre det andre laget. Bruk et stålbrett til jobben.

Etter cirka et kvarter

har pussen stivnet litt, og du kan glatte ut eventuelle ujevnheter forsiktig med en hardt oppvridd svamp. Husk å “rengjøre” svampen ofte i vann.

Multipusse­n røres opp med vann.

Begynn med å blande i forholdet 5 kg puss til 1 liter vann. Konsistens­en skal vaere som luftig fløtekrem. Ved behov, kan du tilsette opptil 2 dl ekstra vann. Bland i minst 5 minutter med en blandevisp i bormaskine­n.

Eventuelle ujevnheter glattes ut

når multipusse­n har satt seg litt – regn med cirka en halv times tid. Bruk en myk, tørr pensel eller kalkpensel, og pass på at du ikke trykker for hardt.

Overflaten primes

når pussen er tørr (tidligst etter en uke). Et døgns tid etter primingen kan du male den nye veggen.

 ?? ?? 2
2
 ?? ?? 1
1
 ?? ?? 3
3
 ?? ?? 4
4
 ?? ?? 5
5
 ?? ?? 6
6

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway