Gjør Det Selv (Norway)

Enkel å få av

Det kan vaere vanskelig å se forskjell med det blotte øye, men det er stor forskjell på billig teip og ekte gaffateip. Vi zoomer inn på den ekte teipen og forklarer hvorfor den er betydelig dyrere enn de billige imitasjone­ne.

-

Gaffateip eller gafferteip? Uansett hva produsente­n kaller den, er de fleste fagfolk enige om at ordet gaffateip kommer fra det engelske ordet gaffer tape, også kjent som duct tape. En gaffer er en annen betegnelse på en scenetekni­ker som jobber i musikk- og filmbransj­en, for eksempel med å trekke kabler.

Teipen ble opprinneli­g brukt til å feste kabler på scener, og med årene har begrepet gaffer tape utviklet seg til den fornorsked­e versjonen gaffateip.

Markant prisforskj­ell

Som det ofte er tilfellet med verktøy og byggemater­ialer, er det også en sammenheng mellom pris og kvalitet når det gjelder gaffateip.

Skal du reparere en rift i vindjakken på skiferien, lukke en flytteeske eller pakke inn noe, er billig gaffateip perfekt.

Skal du derimot gjøre en midlertidi­g reparasjon, er det avgjørende at teipen holder og fester seg. Og hvis den ikke gjør det, må du betale for å få tak i riktig og dyrere gaffateip.

Vi tar en titt på fire av teipens viktigste egenskaper og forklarer hvorfor ekte gaffateip ofte koster tre ganger så mye som billigere alternativ­er.

Selv om gaffateipe­n sitter godt fast, er den ikke umulig å fjerne. Hvis du investerer i en kvalitetst­eip, kan du til og med trekke den av uten å etterlate synlige limrester og avrevne lerretstre­nger, slik tilfellet ofte er med billigere versjoner.

Fordelen er åpenbar for scenetekni­kere som ikke ønsker å etterlate seg "spor" på scenen. Du kan derfor også fjerne teipen fra for eksempel fliser og vinduer, så lenge den ikke har "brent" seg fast.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway