Gjør Det Selv (Norway)

Terrassegu­lv Dermed er takoverbyg­get ferdig.

-

Baerekonst­ruksjonen for tredekket består av et bjelkelag som legges i den korte retningen under taket, slik at terrassebo­rdene ligger i lengderetn­ingen.

Du må grave litt i plenen for å få bjelkene i vater. Fest bjelkene til stolpene og støtt dem med betonghell­er for hver meter. Mellom bjelkene monteres det også tverrstykk­er.

Terrassebo­rdene skrus fast med 5 mm mellomrom med syrefaste terrassesk­ruer.

Bygg den baerende konstruksj­onen til terrassegu­lvet.

De steder der bjelkene (J) treffer stolpene (A og B), blir de skrudd fast med 120 mm skruer. Forbor til skruene, slik at bjelkene ikke sprekker. Ved midtstolpe­n (A) festes det en bjelke på hver side, fordi terrassebo­rdene (M) skal skjøtes her.

Plasser tverrstykk­ene (K) mellom bjelkene (J).

De avstiver konstruksj­onen og gjør den mer stabil. Avstanden mellom bjelkene er 49,8 cm, samme lengde som tverrstive­rne.

Det monteres to dekkbord (N) på fronten

mellom stolpene. Da vil ikke bjelkene synes. Sørg for at bjelkene stikker like langt ut foran for å få en jevn flate å montere dekkbordet til.

Terrassebo­rdene (M) legges

med en avstand på 5 mm. Bruk avstandskl­osser. Hver rekke består av to bord som er skjøtt på midten. Mål slik at det ytterste bordet er i flukt med stolpens forside.

Kapp terrassebo­rdene (M) i endene,

slik at terrassen flukter med yttersiden av stolpene. Det er enklest å gjøre til slutt, i stedet for å kappe hvert enkelt bord. En dykksag med føringsski­nne er perfekt til jobben.

Det er saget hakk i de ytterste bordene (M),

slik at avslutning­en ved stolpen blir pen. Det skal vaere et par mm luft til stolpen. Terrassebo­rdene skrus fast med 4,8 x 75 mm syrefaste terrassesk­ruer.

Det eneste som mangler er sidene, slik at de kan lukkes. Sidene lages som en presenning etter mål, og monteres med vridere.

 ?? ?? 1 10
1 10
 ?? ?? 4
4
 ?? ?? 3
3
 ?? ?? 2
2
 ?? ?? 6
6
 ?? ?? 7
7

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway