Gjør Det Selv (Norway)

Avslutning­er

-

Trykkimpre­gnerte bord og bord av hardtre skal alltid festes med syrefaste skruer merket A4. De er litt dyrere, men alle andre skruer vil etter hvert bli spist opp av syren fra hardtreet eller impregneri­ngsvaesken fra de trykkimpre­gnerte bordene. Sjekk prisen på et lavpris byggevareh­us eller blant kjedenes egne merkevarer – der finner du ofte billige A4-skruer.

I sluttfasen av terrassepr­osjektet er det viktig å kappe bordene nøyaktig og skjule den underligge­nde konstruksj­onen hvis den er synlig (for eksempel ved høye terrasser).

1. PASS PÅ MED SKRUENE.

Når du skrur fast bordene, må du passe på å ikke skru skruene for langt ned. Hvis du gjør det, vil regnvann kunne trenge inn i treverket i fordypning­ene fra skruehoden­e. Sørg for å skru skruene så langt ned at skruehoden­e flukter med overflaten på bordene. For de ytterste skruene i enden av bordene bør du alltid forbore for å sikre at treverket ikke sprekker. Derfor er det lurt å ha to bor-/skrumaskin­er: en til å bore og en til å skru med.

2. KAPP ALLE BORDENE SAMTIDIG.

I de fleste tilfeller er det enklest å la bordene vaere litt for lange mens du legger dem, slik at de stikker litt utover den endelige kanten. Da kan du kappe alle bordene på én gang, enten med en dykksag på en føringsski­nne eller med en sirkelsag langs et rett bord. På denne måten tar du også hensyn til eventuelle små unøyaktigh­eter og skjevheter.

3. SKJUL MED PROPPER.

Hvis du har valgt flotte og dyre terrassebo­rd, kan du velge å gjøre litt ekstra ut av finishen. Skru fast bordene med skruer og dekk deretter til skruehoden­e med treplugger som du borer ut av samme type bord.

4. SKJUL KONSTRUKSJ­ONEN.

For å få en flott terrasse kan du lukke endene med et ”skjørt” av terrassebo­rd. Det gjør du ved å plassere et bord på høykant hele veien rundt kanten av terrassen, slik at du ikke kan se inn under konstruksj­onen. På sidene må du justere bordene hvis du har laget en helling på terrassen.

 ?? ?? 3 4
3 4
 ?? ?? 1
1
 ?? ?? 2
2
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway