Gjør Det Selv (Norway)

Slik gjør du

-

Det er ikke vanskelig å bygge et sommerfugl­hus. Først skal alle delene lages, og hvis du husker å måle nøyaktig og er tålmodig når du skjaerer dem ut, går monteringe­n etterpå som en lek.

Den eneste tekniske utfordring­en er utfresinge­n av fem åpninger på forsiden av huset. Alle sammenføyn­ingene i sommerfugl­huset er laget med en kombinasjo­n av utendørs trelim og 30 mm lange dykkert.

Taket er er lagt løst oppå, slik at det kan settes på og tas av igjen.

Til slutt er huset malt.

1

Skjaer først ut delene nøyaktig. Det er enkelt å gjøre med en kapp- /gjaersag, men husk å måle hele tiden. Hvis du er veldig nøye med å måle slik at alle vinkler blir riktige, vil huset nesten montere seg selv.

2 Lag avlange adgangshul­l på forsiden.

Sommerfugl­ene må kunne komme inn. Derfor må det freses fem spor på forsiden av platen. Sporene skal vaere 7 cm lange og lages med et Ø 12 mm notfresest­ål..

3

Lim delene sammen først. Legg bakplaten (D) på et bord og smør lim på kantene på de to endene (E) og bunnen (A). Sett delene på bakplaten og la limet virke.

4 Lim på forsiden, og spikre delene

sammen. Sammenføyn­ingene sikres ytterliger­e med dykkert, som her skytes inn med en dykkertpis­tol.

Du trenger åtte kryssfinér­biter i ulike dimensjone­r for å sette sammen sommerfugl­huset. Det er viktig for sluttresul­tatet at kryssfiner­bitene skjaeres pent og jevnt, slik at sammenføyn­ingene blir både tette og pene.

5

Lag taket. Det er bygget med et lite utstikk og består av en platebit (B) og to bunnstykke­r (A). De to bunnstykke­ne skal sitte oppå hverandre med hhv. 2 og 4 cm til for- og bakkant på det større stykket (B).

6

Taket kan tas av. Du skal ha mulighet til å rengjøre huset. Derfor kan ikke taket limes eller spikres fast til veggene. I stedet holdes det fast i huset av de to bunnplaten­e som skyves ned i huset.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? B A A
B A A
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway