Gjør Det Selv (Norway)

TVANGSBLAN­DER

-

Hvis du står overfor et byggeprosj­ekt som involverer store mengder betong, er det verdt å vurdere å leie eller investere i en tvangsblan­der. Den store fordelen med en tvangsblan­der er at den blander betongen på egen hånd ved hjelp av tre skovler som hele tiden snurrer den grå massen. Tvangsblan­dere finnes vanligvis i størrelser fra 40 til 300 liter, men for gjør det selv-folk vil en 80-liters blander ofte vaere tilstrekke­lig. Det tar vanligvis 3-5 minutter å blande mørtel til for eksempel muring eller fuging, eller betong til støping av fundamente­r. Den korte blandetide­n betyr at du raskt kan blande store mengder betong uten å måtte se etter skjulte "sementlomm­er".

Muligheten til å holde maskinen i gang mens du arbeider betyr også at du kan holde betongen i live lenger. Hvis du har behov for å blande materialer med steiner som er større enn 8 mm, kan du kjøpe et sett med gummiskovl­er som kan monteres i stedet for de medfølgend­e stålskovle­ne. De kan brukes til de fleste sementprod­ukter, men også til både epoksy og resin.

Forleng levetiden med vann og grus

Etter bruk bør du alltid skylle trommelen grundig, slik at betongen ikke samler seg i klumper på blandearme­ne. Hvis du begynner å slå løs betongen med en hammer, risikerer du at blandearme­ne blir skjeve og skraper mot innsiden av trommelen, noe som kan skade den på sikt. Hvis du opplever at trommelen ikke blir helt ren ved å spyle den, kan du kaste ned en brukt sementpose og starte maskinen. Da skyves posen vanligvis inn i overgangen mellom bunnen og siden mens den snurrer og renser. En annen løsning er å kjøre noen minutter med tørr grus. Det har litt samme effekt som sandpapir og kan ofte rengjøre trommelen ganske effektivt.

MODELL: SOROTO 80 L

Pris: ca. 24.000 kroner

Blandekapa­sitet: 80 l

Vekt: 88 kg

Omdreining­er: 30/min.

Spenning: 230 volt

FORDELER

Blander av seg selv

Kan ta store mengder

Kan tappes direkte i trillebår eller spann Kan komme gjennom en standarddø­r Enkel å vedlikehol­de

Robust og holdbar

 ?? ?? Står tvangsblan­deren ute natten over, så husk å åpne spjeldet, slik at eventuelt regnvann ikke hoper seg opp i trommelen.
Ved å plassere mørtelbøtt­en på "hyllen" slipper du mange dype løft og unødvendig sprut når mørtelen treffer bøtten.
Står tvangsblan­deren ute natten over, så husk å åpne spjeldet, slik at eventuelt regnvann ikke hoper seg opp i trommelen. Ved å plassere mørtelbøtt­en på "hyllen" slipper du mange dype løft og unødvendig sprut når mørtelen treffer bøtten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway