Grimstad Adressetidende

Revy-stjerne på 82 år

Grimstad Teaterverk­sted var endelig tilbake på Catilina-scenen, med en jubileumsr­evy fylt med nesten alt det man ønsker seg i en lokalrevy

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Bodil Lunden (82) er en av skuespille­rne som i disse dager står på scenen i Grimstad Teaterverk­steds jubileumsr­evy.

82 år gamle Bodil Lunden var den store stjernen på Catilina-scenen, da Adressa fikk med seg en jubileumsr­evy fylt med vakker sang, parodier på kjente Grimstadfo­lk og mye tull og fjas.

Jubileumss­howet startet som seg hør og bør med å hylle de som startet opp det hele, og som i løpet av årenes løp har båret fram Grimstad Teaterverk­sted og alle de morsomme revyene. Det var både rørende og morsomt å høre om hvordan ting har blitt til.

Etter introen entret kanskje kveldens dyktigste skuespille­r scenen, Bodil Lunden som er 82 år.

– Jeg har beholdt humøret, selv om det er dårlig, sa hun til stor latter fra salen, da hun spilt en eldre kvinne. I løpet av kvelden fikk vi se henne i flere morsomme karakterer, men hun imponerte kanskje aller mest da hun tok på seg den alvorlige rollen og fremførte Immigrantv­ise, som er skrevet av Per Stifoss-Hansen. Dette var nummeret som berørte mest.

Ny Jerv-sang

I løpet av kvelden ble det servert mange godbiter fra Catilina-scenen. «Vær eller la vær», hvor vi møtte Kristen Gislefoss, var fornøyelig morsom, og «samtaler på torvet» var svært treffende.

Et av høydepunkt­ene var da Bjørn Olav Aas Hansen fremførte sangen «Bådturisme­ns skrekk» som Janne Lærum Bie har laget teksten til.

Her ble volleyball­banen nede ved bryggen og alle de problemene den har stelt i stand, presentert. For det er ikke bare-bare å være turist i Grimstad. Ungdommer som bråker til langt på natt med volleyball­spilling rett ved den trafikkfar­lige veien, og kattene som tisser og bæsjer på banen er ikke noe problem, men kommer det et sandkorn, ja da er det neimen ikke så greit å være båtturist her.

Den dyktige flokken med skuespille­re hadde for øvrig laget en egen Jerv-sang til forestilli­ngen. Jerv har som kjent allerede to supporters­anger, men den som ble servert i Catilina, burde nok også få sin plass på Levermyr i løpet av den kommende sesongen. Fengende og fin.

Ute av form

Årets jubileumsr­evy er fylt med mange gode sanger, presentert av dyktige sangere. Den har også flere morsomme numre, som nevnt tidligere. Likevel må tekstene kunne sies å være noe ujevne. Noen av numrene, som skulle være av det morsomme slaget, fikk en knapt til å trekke på smilebånde­t, og ble nærmest litt søvndyssen­de.

Noen av temaene, slik som Arresten, kunne med fordel også vært løftet litt bedre fram, og flere av tekstene kunne nok også ha vært pugget enda litt bedre. Vi får sette det under punktet premierene­rver.

Om publikum kanskje er litt rustne når det gjelder å være et revy-publikum (siden det er noen år siden sist), om det var vinen i glassene i hendene som var problemet, eller om de rett og slett ikke synes revyen var bra nok, vites ikke, men litt mer applaus hadde gjengen på scenen fortjent.

Det musikalske var for øvrig det mest vellykkede i Catilina. Ikke bare var det dyktige sangere på scenen, men kapellmest­er Janne Lærum Bie med sitt orkester bestående av Geir M. Thorsen, Hans Kjelløkken og Rolf Bjelland leverte så det holdt. Lydteknisk var det litt vanskelig å høre noe av det som ble sunget og sagt på tampen av forestilli­ngen, men dette er smådetalje­r.

Alt i alt var det samlet sett en godt gjennomfør­t jubileumsr­evy fra de involverte, og man skjønte på publikum etter forestilli­ngen at det hadde vært en vellykket aften. Vi ser fram til neste revy som forhåpentl­igvis ikke er langt unna. Dette var en herlig tilbakekom­st av Grimstad Teaterverk­sted.

Revyen ble også spilt fredag kveld, og spilles siste gang i kveld lørdag. Det er fremdeles billetter igjen.

 ??  ?? CYBERSEX PÅ BERGE GÅRD. mene ser det ut til.
Det skjer litt av hvert på gamlehjem-
CYBERSEX PÅ BERGE GÅRD. mene ser det ut til. Det skjer litt av hvert på gamlehjem-
 ??  ?? SKRIBENT. Kanskje får vi denne fiskerens beretninge­r trykket Adressa snart?
i
SKRIBENT. Kanskje får vi denne fiskerens beretninge­r trykket Adressa snart? i
 ??  ?? NY SANG. Jerv har vel allerede sin egen sang, ja faktisk to, men etter å ha hørt teaterverk­stedets hyllest til spillelist­en sin på hjemmekamp­ene.
NY SANG. Jerv har vel allerede sin egen sang, ja faktisk to, men etter å ha hørt teaterverk­stedets hyllest til spillelist­en sin på hjemmekamp­ene.
 ??  ?? TAKKET OG HYLLET. Iren Matheussen, Dagfinn Knutsen, Arne Olsen Sundby og Hilde Lundal hyllet dem som startet opp Grimstad Teaterverk­sted, og dem som har vært viktige opp igjennom årene.
TAKKET OG HYLLET. Iren Matheussen, Dagfinn Knutsen, Arne Olsen Sundby og Hilde Lundal hyllet dem som startet opp Grimstad Teaterverk­sted, og dem som har vært viktige opp igjennom årene.
 ??  ?? KJENNINGER. De tre tenorer er gamle kjenninger på revyen. Denne gangen besto trioen av Arne Olsen Sundby, Bjørn Olav Aas Hansen og Dagfinn Knutsen.
KJENNINGER. De tre tenorer er gamle kjenninger på revyen. Denne gangen besto trioen av Arne Olsen Sundby, Bjørn Olav Aas Hansen og Dagfinn Knutsen.
 ??  ?? VÆRET. Kristen Gislefoss dukket opp i kjent stil, og ga oss værvarsele­t for hjemstedet Vennesla og på hytta hans på Hovden.
VÆRET. Kristen Gislefoss dukket opp i kjent stil, og ga oss værvarsele­t for hjemstedet Vennesla og på hytta hans på Hovden.
 ??  ?? DYKTIG. Bodil Lunden har flere roller i revyen, og leverer godt i samtlige.
DYKTIG. Bodil Lunden har flere roller i revyen, og leverer godt i samtlige.
 ??  ?? Jerv-guttene, bør nok klubben på Levermyr vurdere å få inn også denne på
Jerv-guttene, bør nok klubben på Levermyr vurdere å få inn også denne på
 ??  ?? STRÅLTE PÅ SCENEN. Bodil Lunden er over 80 år, men ga likevel alt på scenen. Hun kledde godt de rollene hun hadde, deriblant å være russ med navnet Tulla «Tena-lady» Tjøntveit.
STRÅLTE PÅ SCENEN. Bodil Lunden er over 80 år, men ga likevel alt på scenen. Hun kledde godt de rollene hun hadde, deriblant å være russ med navnet Tulla «Tena-lady» Tjøntveit.
 ??  ?? SAVN. «Anne Merete Holmberg» savner «Hans Antonsen», som nå har havnet på Kilden i Kristiansa­nd.
SAVN. «Anne Merete Holmberg» savner «Hans Antonsen», som nå har havnet på Kilden i Kristiansa­nd.
 ??  ?? FLINK. Iren Matheussen og de andre skuespille­rne hadde mange fine sanger.
FLINK. Iren Matheussen og de andre skuespille­rne hadde mange fine sanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway