Grimstad Adressetidende

– Lurt å forhåndsbo­oke

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Ole Johan Stensvand på Moysand Camping har også stor tro på årets sommerseso­ng.

– Sørlandet har befestet sin posisjon som den plassen campingfol­k reiser til om sommeren. Men jeg jubler aldri før sommeren er over. Det er tidlig å si noe om vaeret, men nå har det vaert kaldt i vår, så jeg føler vi har mye godvaer til gode, sier Stensvand.

Forhåndsbe­stillingen­e til campingpla­ssen tyder på at det blir et svaert godt besøk der også.

– De siste to-tre årene har vaert veldig gode, så jeg har ikke så mye å gå på, men satser på en lignende sesong. Før kom folk innom uten å forhåndsbe­stille. Men i dag ønsker mange å vaere sikre på å få plass. Derfor har vi mer peiling på hvordan det vil ta seg ut, sier han.

Han råder folk til å forhåndsbo­oke og mener det kan vaere en risikospor­t for gjestene å satse på å få plass på drop in.

– Det er klart vi har dager med ledig plass, men vi har også tidligere fått telefon av fortvilte foreldre som ikke har funnet noe sted å overnatte. Det er blitt en trend å planlegge ferien sin nøyere, og ha ferieopple­gget klart, sier han.

God økning

Hotelldire­ktør Agnes Berntsen på Strand Hotel ser allerede nå at de har en saerdeles positiv utvikling i forhåndsbo­okingen.

– Vi satser på en 10–15 prosent økning sammenlign­et med i fjor.

Berntsen mener det er flere grunner til at interessen vokser.

– Vi ble kåret til det femte beste hotellet i Norge. I tillegg er det spådd en fin sommer vaermessig og det er mye urolighete­r rundt om i verden, sier hun.

Berntsen har også merket seg at flere nordmenn velger å feriere i Norge om sommeren og heller reiser utenlands ellers i året.

Berit Lunde, hotelldire­ktør ved Scandic Grimstad har også store forventnin­ger til årets sommer.

– Vi ser allerede at innbooking­en er en god del høyere nå enn den var i fjor på samme tidspunkt. Mai måned blir meget bra, en god del opp fra i fjor. Turistene kom forholdsvi­s tidlig i år, mye grunnet en tidlig påske. Våre medlemmer er veldig glad i Grimstad og Sørlandet, sier Lunde.

 ??  ?? HAR TROEN. Ole Johan Stensvand på Moysand.
HAR TROEN. Ole Johan Stensvand på Moysand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway