Grimstad Adressetidende

Imås lukter på opprykk etter jubelseson­g

Med en kamp igjen å spille i 5. divisjon ligger laget fra Landvik i toppen

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Laget fra Landvik har vaert i en klasse for seg i årets 5. divisjon, og vinner sin avdeling.

Det kan bli en spennende høst på PS anlegg arena. Det er nemlig ikke bare Jerv som lukter på opprykk i år.

Imås ligger nemlig øverst på tabellen i 5. divisjon, og vinner avdelingen med mindre de skulle slippe inn naermere 20 mål i siste kamp. Det gjør at laget skal spille om kretsmeste­rskapet mot Kvinesdal, vinneren av den andre avdelingen på Agder. Hvem som blir kretsmeste­r, avgjøres over to kamper.

Kretsmeste­ren møter så nummer åtte i 4. divisjon til kvalifiser­ing om hvem som skal spille 4. divisjon til neste år.

Første hjemmetap

Torsdag kveld gikk Imås på sitt første hjemmetap i år, etter åtte strake seire på eget kunstgress.

– Det var en litt merkelig kamp. Vi har sjeldent dominert så mye, men vi tapte 1–2. Det var ikke greit, for vi hadde vunnet åtte av åtte, sier trener Arve Olsen, som har trent Imås i to sesonger.

Sesongen 2016 totalt sett er Olsen mer fornøyd med. Å ligge i toppen av divisjonen var målet klubben hadde satt seg før sesongen. Om det kan bli opprykk på de blå, tør treneren ikke snakke om.

– Det er langt frem dit. Nå må vi først vinne avdelingen, sier han.

Det var veteranen Jostein Fallås som scoret Imås-målet i tapet mot Lillesand IL torsdag. A-laget til Imås består av rutinerte ringrever som Fallås, men også av talentfull­e unggutter som Eirik Pedersen. Han er egentlig juniorspil­ler, men har stått i mål for A-laget i år på imponerend­e vis.

– De to årene jeg har vaert her har vi prøvd å få inn en del yngre krefter, og vi har kommet i gang. med det Vi har flere unge spillere som har spilt ganske fast. Vi håper det kan vaere fristende for andre unge spillere som ikke klarer å ta steget opp i for eksempel Jerv, hvor det er et trangt nåløye. Vi er en klubb som tar imot sånne spillere med åpne armer. Vi har en god blanding av godt rutinerte spillere, sier Olsen.

Oddbjørn Ås i klubbens sportslige

«Det er en positiv tid å vaere i Imås» Oddbjørn Ås

utvalg forteller at Imås jobber for å holde en god bredde nedover i alderstrin­nene.

Skal vaere breddeklub­b

– Det viktigste for oss er at Imås skal vaere en breddeklub­b. Det skal vaere lov å bli god i Imås, men vi vil gi et tilbud til alle. Det gjør vi ved å ha et førstelag og et andrelag. Vi skal holde flest mulig lengst mulig i fotballen, sier Ås.

For å klare det, samarbeide­r Imås med Jerv på guttesiden og Amazon om jentefotba­ll. Gutter 14, 15, 16 og junior er nå felles med Jerv.

– Dette gjør vi for å sikre et tilbud til toppen, de beste, og for å holde på bredden. Vi har vaert små grupper og årskull, og ved å slå oss sammen kan vi ha topping, men også holde på bredden, sier Ås.

For jentene er det felles Imås/ Amazon-lag fra seksåringe­r og opp til seniornivå.

– Vi er for små hver for oss. I et samarbeid blir vi store nok og får gode jentelag, sier Ås.

Dette er grunnen til at det nå er fotballtre­ninger for jenter født i 2010 hver uke på Landvik.

– Nå rigger vi oss til med hall, og det kommer en ny liten femmerkuns­tgressbane i løpet av høsten. Vi er en klubb som vokser veldig, og det er en positiv tid å vaere i Imås, sier Ås til slutt.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: MARIE HATLEVOLL ?? MIKS. Årets Imås-årgang er en god miks av ungdommeli­g pågangsmot og rutine. Bak fra venstre: trener Arve Olsen, Ken Vevelstad, Vetle Røyneland, Glenn Løite, Jens Viken, Ralph Martin Dalholt og Sindre Skaret. Foran fra venstre: Jostein Fallås, Bjørn...
ALLE FOTO: MARIE HATLEVOLL MIKS. Årets Imås-årgang er en god miks av ungdommeli­g pågangsmot og rutine. Bak fra venstre: trener Arve Olsen, Ken Vevelstad, Vetle Røyneland, Glenn Løite, Jens Viken, Ralph Martin Dalholt og Sindre Skaret. Foran fra venstre: Jostein Fallås, Bjørn...
 ??  ?? POSITIV. Oddbjørn Ås sportslige utvalg. i klubbens
POSITIV. Oddbjørn Ås sportslige utvalg. i klubbens
 ??  ?? KEEPERTALE­NT. Erik Pedersen er juniorspil­ler, men har stått på A-laget gjennom hele sesongen. Han får mye ros av klubben for jobben han har gjort mellom stengene i år.
KEEPERTALE­NT. Erik Pedersen er juniorspil­ler, men har stått på A-laget gjennom hele sesongen. Han får mye ros av klubben for jobben han har gjort mellom stengene i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway