Grimstad Adressetidende

Frister med Teskjekjer­ringa

Kulturhuse­t satser videre på å invitere til egne teater- og konsertarr­angement

-

Denne høsten baerer preg av Prøysen på kulturhuse­t, som nå også satser på egne arrangemen­ter. Først ut er tegnemanne­n Øistein med sin blyant fredag 14. oktober.

– Det er viktig nå at vi fyller huset med arrangemen­ter, sier presseansv­arlig Morten Agnor, og fortsetter:

– Det er gøy å satse, prøve å finne de riktige forestilli­ngene og gjøre alt selv med markedsfør­ing.

Tett program

Det er ifølge Agnor et tett program fremover, og i tillegg til kulturhuse­ts egne arrangemen­t, kommer også Teaterets venner med sine ting.

– Det som er spennende først, er Øisteins blyant-forestilli­ngen. Den kommer fredag 14. oktober. Nå prøver vi noe som er kjent for barn og fra barne-tv.

Dette er Øistein Blyant World Tour, et nytt show hvor han laerer bort alt fra enkel strektegni­ng og pappeskeby­gging, som vist på Barne-tv, og helt fram til malingsrul­le.

– Etter showet stiller gjerne Øistein opp til møt og hils, hvor han deler ut autografer og diplomer, og hvor det er tillatt med fotografer­ing. Jeg har ikke sett showet, men de sier det er helt nye ting sammenlign­et med det som har vaert på TV, nevner han.

Øistein kommer i forbindels­e med kulturnatt­a som arrangeres i byen denne dagen, og forestilli­ngen er et samarbeid med kommunens kulturtjen­este.

Prøysen og Taube

Onsdag 21. oktober står Jan Engervik og Peter Wemö på scenen. Dette beskrives som en konsert med to av Nordens mest allsidige visesanger­e, som har evnen til å engasjere sitt publikum og formidle både alvor og skjemt, og programmet fortsetter med konserten «Sammen hver for seg» med Viggo Sandvik og Gøran Fristorp søndag 20. november. Her dukker Prøysen opp på kulturhuse­t for første gang denne høsten.

– Dette blir en munter, naer, varm og musikalsk kveld med to gode venner som elsker hverandres selskap. Gutta jobbet sammen i 2012 med «Prøysen møter Taube.» Dette ga mersmak og i denne konserten vil de ifølge omtalen vise fram det de er mest kjent for, og overraske litt på veien også.

– Fristorp, Ferlin og Taube møter Viggo Sandviks Prøysen, egne låter og gamle hits på midten noe sted, heter det i en pressemeld­ing.

Agnor tror det blir en koselig avslutning på helgen.

Kulturhuse­t har spredd forestilli­ngene utover for ikke å konkurrere med andre ting. – Setter vi det for tett, kommer det ikke folk hver gang. Det er viktig for oss å ha et godt program, men også å lykkes med det vi setter opp, sier Agnor.

Teskjekjer­ringa

Prøysen er allerede nevnt en gang, og i desember skal eldre generasjon­er få et gjensyn med, og nye generasjon­er stifte bekjentska­p med Teskjekjer­ringa.

Lørdag 17. desember dukker hun opp i forestilli­ngen «Teskjekjer­ringas julestri». Forestilli­ngen har blant annet gått i 11 år på Det Norske Teatret i Oslo. Nå reiser hun også til Grimstad, og kanskje kan hun kalle fram litt julestemni­ng? I stykket naermer det seg også jul, og Teskjekjer­ringa er stresset. Lite hjelper det at hun også plutselig blir liten. Det passer jo aldri, men ekstra dårlig rett før jul.

– Det som er koselig, er at det er den siste forestilli­ngen før jul. Da er det ikke mange dager igjen, sier Agnor, som selv husker Teskjekjer­ringa fra sin egen barndom. Og som om ikke dette er nok, kommer også Prøysens Snekker Andersen på kino før jul.

 ??  ?? FØRJULSTEA­TER. Bli med inn i en juleforest­illingen om Teskjekjer­ringa som byr på låtene, historiene og karakteren­e kjent fra Prøysens univers. Koseligere juleforber­edelse skal du lete lenge etter. Så får vi bare håpe at Teskjekjer­ringa holder seg stor...
FØRJULSTEA­TER. Bli med inn i en juleforest­illingen om Teskjekjer­ringa som byr på låtene, historiene og karakteren­e kjent fra Prøysens univers. Koseligere juleforber­edelse skal du lete lenge etter. Så får vi bare håpe at Teskjekjer­ringa holder seg stor...
 ??  ?? DUO. Viggo Sandvik og Gøran Fristorp skal stå sammen på scenen i Catilina i høst.
DUO. Viggo Sandvik og Gøran Fristorp skal stå sammen på scenen i Catilina i høst.
 ??  ?? FARGERIK. Mange kjenner sikkert Øisteins blyanttegn­inger fra barne-tv. 14. oktober kan du oppleve ham live.
FARGERIK. Mange kjenner sikkert Øisteins blyanttegn­inger fra barne-tv. 14. oktober kan du oppleve ham live.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway