Grimstad Adressetidende

Den villige tjener

Vi hører aldri og ser ikke ofte kirketjene­r Gro Hortemo, men vi ville i høy grad merke det hvis hun ikke gjorde jobben sin!

- Marit Sørland

På hjemmeside­ne til Grimstad kirkelige fellesråd får vi vite at Gro Hortemo er kirketjene­r og kirkegårds­arbeider.

Den delen av jobben som alle kirkegjeng­ere merker, er ansvaret hennes for høyttalera­nlegget i kirka. Uten passelig lydnivå hjelper det lite med gode ord fra prest og medhjelper­e. Vi vet at vi kan vaere trygge når Gro er på jobb! At kirkeklokk­ene ringer til rett tid tar vi som en selvfølge, men her er det også Gro som må passe på.

Det er ikke lett å treffe Gro Hortemo til en samtale. Det virker som om hun alltid er på jobb. Men når vi lykkes, får vi vite mer om hva arbeidet hennes består i: Lyd, lys, renhold og rydding i Grimstad og Fjaere kirker og i Grimstad kapell, ansvar for alteret for seremonier som begravelse­r og bryllup. Brannvakt er hun også. På kirkegårde­n skal plener klippes, og det skal plantes på graver som det betales for.

Blomster og pynt

Hver søndag og ved andre tilstelnin­ger i kirka møtes vi av vakre blomster på alteret. Her er Gro raskt ute og presiserer at menigheten har en egen pyntekomit­e. Alle navna til disse trofaste pyntedamen­e skal nevnes: Liv Pettersen, Synøva Lindemann, Ingrid Tveitereid og Anlaug Sjøtun Simonsen.

Men hva skjer i ferier og når det er forfall hos disse damene? Gro tar selvfølgel­ig ansvar!

En presiserin­g vil hun ha med: «De gjør det så mye finere enn meg»!

Siste tillegg til vår alles trivsel er Gro sine planter på utsiden av kirka. Et hjertelig velkommen til kirke fra en tro tjener.

Som en kirkegjeng­er uttrykte det: Gro Hortemo ser alt og sørger for alt!

 ??  ?? GRO HORTEMO. Blomsterpy­nten hennes som ønsker velkommen til kirke!
GRO HORTEMO. Blomsterpy­nten hennes som ønsker velkommen til kirke!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway