Grimstad Adressetidende

– Krevende, men moro i kor

Koralis favner vidt fra kirkemusik­k via jazz og James Bond

- Eivind Landmark

Hørt om koret Koralis? Kanskje ikke, for det har ikke eksistert så lenge under det navnet. Men det var med og sang «jubileumsk­antate» i kirka under byjubileet i sommer.

Ellers har koret holdt konserter – gjerne i kirker - med variert program, fra jazz til evensong («kveldsmess­e»). Sist onsdag deltok de i en konsert med og om musikk i konfliktom­råder. Det var i Grimstad Kulturhus. Et prosjekt med musikk fra kjente filmer er under planleggin­g litt lenger fram. Koret ledes av et styre med Ellen Gjulem Njåmo i spissen. Krevende, men moro Kirkesiden­e har spurt en av koristene hvordan det er å vaere med.

– Krevende, men moro, svarer tenor Jon Petter Njølstad. Jeg har sunget i kor hele livet, og liker å synge. TenSing, Grimstad kirkekor, Kor X, og nå Koralis. Det er et fint fritidstil­bud, kormiljøet er veldig bra og jeg har gode venner der. Arrangerer og dirigerer Dirigent for Koralis er Rolf Meyer

Tallaksen, som også er sjef for kulturhuse­t i byen.

– Jeg startet dette koret i 2014, forteller Tallaksen. Det er egentlig en fortsettel­se av Kor X, som ble dirigert av Kristin Leite, men hun sluttet. Kor har jeg alltid likt å drive med. Spesielt synes jeg det er moro å arrangere musikk for kor.

Vi forstår at Tallaksen har en lang karriere som musiker bak seg. Musikkutda­nning har han både fra Konservato­riet i Stavanger og Universite­tet i Oslo. Han har vaert organist først i Øyestad og så Landvik. Her dirigerte han kirkekor, og var musikklaer­er på Bibelskole­n. Det var for øvrig han som tok initiativ til å samle inn penger til nytt orgel i Landvik kirke – det kom som kjent på plass for et par år siden.

– Koret har omkring 30 sangere, men vi trenger f lere herrestemm­er så det er bare å melde seg, fortsetter Tallaksen. Vi har bare en helt enkel prøvesyngi­ng.

– Vi samarbeide­r forresten godt med Grimstad menighet, legger Tallaksen til. Vi øver i Grimstad kirke eller kapell, og bidrar noe med sang i menigheten, slik vi gjorde på jubileumsg­udstjenest­en i juni. I desember skal vi vaere med på julekonser­t med Hanne Krogh.

– Hvordan havnet du på Sørlandet? Dialekten røper jo opphav på Stavanger-kanten?

– Jeg giftet meg med ei jente fra Vennesla, smiler Tallaksen. Vi flyttet til Sørlandet i 1994 og bor nå på Hisøy med tre gutter. Min første jobb var i Øyestad, etterpå var det ni år i Landvik. Men nå er jeg «altmuligma­nn» på Kulturhuse­t, avslutter den allsidige Koralis-dirigenten.

 ?? FOTOGRAF ER KORMEDLEM DAG WIRAK ?? BREDT REPERTOAR. I Grimstad kirke under en salmejazz-konsert i fjor. Dirigenten tv. foran.
FOTOGRAF ER KORMEDLEM DAG WIRAK BREDT REPERTOAR. I Grimstad kirke under en salmejazz-konsert i fjor. Dirigenten tv. foran.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway