Grimstad Adressetidende

Skal laere byen skidansen

Lørdag 11. februar er det skifestiva­l i byen. Men det blir ikke bare barnerenn og stafett, fra scenen på torvet skal en gjeng dansere laere grimstadfo­lket en helt ny dans.

- SKIFESTIVA­LEN Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Vi lager en ny dans, og vi håper at grimstadbe­folkningen vil laere seg denne, sier skifestiva­lens primus motor, Rune Nøstvik.

Fire dansere fra Holvika skole har tatt utfordring­en med å lage en dans à la OL-floka, Fugledanse­n og macarena, og resultatet presentere­r de under Skifestiva­len 11. februar. Da skal de vise dansen fra scenen, og målet er å få hele torvet med seg på bevegelsen­e og trinnene.

Mangler snø

Det er halvannen uke igjen til årets festival, og forberedel­sene går sin vante gang. Dette er 12. gangen at det dras i gang en skifestiva­l i byen.

– Alt er i rute, nå er det bare den evinnelige snøen som mangler, sier Nøstvik.

Men styret er ikke bekymret, skifestiva­l blir det uansett.

– Vi har klart å lage skispor gjennom byen i 11 år, så vi klarer det i år også, sier han.

Og det lover festivalst­yret, selv om det fortsetter med varmegrade­ne.

– På Sørlandet handler det mye om tro. Men vi er i diskusjon om alternativ­er, det kan hende at det er kunstsnø, eller en kunstgress­lignende sak. Vi er også i dialog med Vegårshei skisenter, som har snøkanon. Eventuelt kan vi leie den i en periode, sier Nøstvik.

Med under to uker igjen til festivalen, er de inne på yr.no hyppigere enn tidligere.

– Det har ikke vaert så mildt tidligere, før en festival, men vi har alltid en i styret som bekymrer seg veldig for dette med snøen. Nå har han sluttet, men vi har fått et nytt medlem som har denne snøbekymri­ngen, sier Nøstvik.

Tett program

Festivalen starter som den pleier med barnerenne­t som går gjennom sentrum, for alle barn i alle aldre, har de ski på beina er de med. Det blir også hopprenn på torvet.

Deretter er det 5. klassestaf­etten, og voksenstaf­etten på kvelden.

– Vi oppfordrer vennegjeng­er og bedrifter til å stille med lag til voksenstaf­etten. Vi har det som trengs av ski og utstyr for å vaere med, sier han.

Og til femteklass­ingene som er interesser­t, det er bare å melde seg på. Alle skoler er invitert og hvert lag skal bestå av fire elever. Det er flotte gaver som venter vinnerne.

– Det er stas å vinne stafetten, forsikrer han.

Etter skirennene for barna og femteklass­ingene, er det konsert, danseshow og premieutde­ling i Bakgården på Apotekerga­arden.

Etter at aktivitete­ne i skisporet er ferdig, venter afterski på Apotekerga­arden. Da er det bare å ikle seg skiutstyr eller vinterantr­ekk og komme. I fjor var over 600 innom skifesten på kvelden.

– Der venter god underholdn­ing og musikk, lover Nøstvik.

 ??  ?? NY DANS: Fra venstre Caroline Rønes, Silje Hansen, Emilie Nøstvik og Lotte Terjesen. De skal laere bort en dans de har laget selv, til skifestiva­len.
NY DANS: Fra venstre Caroline Rønes, Silje Hansen, Emilie Nøstvik og Lotte Terjesen. De skal laere bort en dans de har laget selv, til skifestiva­len.
 ??  ?? DANSE: Beate Sommer, Elin Bjerge, Christian Schinnes, Trond Erik Bognø, Rune Nøstvik. Foran: Emilie Nøstvik, Lotte Terjesen, Silje Hansen, Caroline Rønes, Hedda Nøstvik og Elite Schinnes.
DANSE: Beate Sommer, Elin Bjerge, Christian Schinnes, Trond Erik Bognø, Rune Nøstvik. Foran: Emilie Nøstvik, Lotte Terjesen, Silje Hansen, Caroline Rønes, Hedda Nøstvik og Elite Schinnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway