Grimstad Adressetidende

Grimstad må vaere med

-

Regjeringe­n vil flytte

1.200 statlige arbeidspla­sser fra Oslo og ut i distrikten­e. Ordføreren og det politiske miljøet i Grimstad bør kaste seg inn i kampen for å få tilført arbeidspla­sser.

Det kan de

gjøre alene, men størst effekt har det nok om kommunen går sammen med andre i regionen i et felles utspill mot sentrale myndighete­r. Det vil vaere mer fruktbart enn om sørlending­ene skal slåss innbyrdes om de regionale arbeidspla­ssene vi allerede har, som hos fylkesmann­en og fylkeskomm­unen.

Oslo har 50.000

statlige arbeidspla­sser. Å flytte drøyt tusen av dem vil knapt merkes i hovedstade­n, men det vil bidra positivt i andre regioner og mindre byer. Men vi synes tallet er altfor lavt. Regjeringe­n bør ta enda kraftigere i, og øke tallet til noen tusen jobber. Det vil monne.

Hovedstade­n er utsatt

for et ekstremt press, noe vi blant annet ser i en galopperen­de prisstigni­ng i boligmarke­det. Å bli avlastet burde byrådslede­r Raymond Johansen vaere takknemlig for. I stedet beklager han seg som om Regjeringe­n ville legge ned Oslo.

Folk i landet

som helhet har imidlertid sett seg lei på den sentralise­ringen som har skjedd over lang tid. Nå vil de ha noe tilbake, og det har gått opp for Regjeringe­n og Venstre også.

 ??  ?? STATLIGE JOBBER: Grimstad, her ved varaordfør­er Per Svenningse­n og ordfører Kjetil Glimsdal, bør kaste seg inn og vise hva kommunen har å by på når Regjeringe­n nå vil flytte statlige jobber ut av Oslo.
STATLIGE JOBBER: Grimstad, her ved varaordfør­er Per Svenningse­n og ordfører Kjetil Glimsdal, bør kaste seg inn og vise hva kommunen har å by på når Regjeringe­n nå vil flytte statlige jobber ut av Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway