Grimstad Adressetidende

Stoppet trailer på villspor

Politiets blålys hjalp ikke for å stanse en vinglete trailer på E18. I Grimstad sentrum sa det stopp, og sjåføren blåste til over én i promille.

- TRAFIKK

Klokken 20.20 onsdag kveld fikk politiet melding om at en trailer kjørte både vinglete og aggressivt på E18 mellom Arendal og Grimstad. En patrulje ble sendt ut og satte på blålysene for å stanse traileren. Sjåføren stoppet ikke, men valgte i stedet å kjøre ned mot Grimstad sentrum. Da valgte politiet å slå av blålyset og følge etter.

Den lange semitraile­ren forserte øvre del av Storgaten, men i svingen før Torvet sa det stopp, for den lange tilhengere­n var ikke mulig å få rundt den krappe og trange svingen.

Med hjelp fra politiet fikk sjåføren av den estlandsre­gistrerte traileren etter litt om og men rygget opp og snudd ved Joker.

Blåste rødt

På stedet fikk Adressa forklart av politibetj­ent Preben Plathe at det så ble utført en utåndingsp­røve på sjåføren. Den viste over lovlig verdi.

Sjåføren ble derfor tatt med for å ta en blodprøve.

Traileren ble litt senere fjernet med hjelp av Viking.

Kjøreforbu­d i Norge

Vogntogfør­eren har nå fått kjøreforbu­d i Norge.

– Nøyaktig blodprøver­esultat har jeg ikke tilgang på, men måleresult­atet på sjåføren var rett over én i promille, sier Steinar Haugnes ved Grimstad politistas­jon.

– Førerkorte­t ble inndratt, og saken sendes til hans hjemland for avgjørelse. Samtidig er det nedlagt kjøreforbu­d for mannen i Norge, legger politiover­betjenten til.

I grenseland

Ifølge «Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv.» vil sjåføren fra Estland dermed trolig miste førerrette­n for motorvogn i Norge i 20 til 22 måneder.

Samtidig er resultatet som ble tatt ved utåndingsp­røve i grenseland for betinget og ubetinget fengsel, men blodprøver­esultatet avgjør eventuell strafferea­ksjon.

Ettersom mannen ville unndra seg kontroll, og ikke stoppet for politiet med en gang på E18, og kjøringen har foregått på E18 samt Grimstad sentrum, er også dette momenter som blir straffeskj­erpende.

Siden sjåføren ble pågrepet og tatt med til blodprøvet­aking, får han automatisk status som siktet for kjøring i påvirket tilstand.

 ??  ?? SNUDDE: Sjåføren ble dirigert av politiet for å få snudd traileren ved Joker. Deretter blåste han over lovlig verdi på politiets utåndingsp­røve.
SNUDDE: Sjåføren ble dirigert av politiet for å få snudd traileren ved Joker. Deretter blåste han over lovlig verdi på politiets utåndingsp­røve.
 ??  ?? TRANGT: I svingen mot Torvet ble det full stopp for semitraile­ren. Politiet måtte dirigere da han rygget tilbake igjen.
TRANGT: I svingen mot Torvet ble det full stopp for semitraile­ren. Politiet måtte dirigere da han rygget tilbake igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway