Grimstad Adressetidende

Sjef sier takk for seg

Kommunalsj­efen for helse og omsorg, Tone Merete Mikalsen, har sagt opp stillingen sin i Grimstad kommune etter bare ett år. Dermed blir hun den andre helsesjefe­n på kort tid som forsvinner fra kommunen.

- KOMMUNEN Kjetil Karlsen

– Jeg beklager veldig sterkt at kommunalsj­ef Tone Merete Mikalsen nå har sagt opp stillingen sin. Jeg skulle gjerne hatt henne med videre på laget. Hun hadde kommet veldig godt i gang med jobben sin og hadde kloke tanker om veien videre for kommunen.

Dette forteller rådmann Tone Marie Nybø Solheim til Adressa. Det var torsdag det ble kjent at kommunalsj­efen, som bare har sittet i stillingen siden februar i fjor, nå ha sagt opp. Rådmannen forteller at hun har visst om Mikalsens ønske i 14 dager.

– Jeg fikk oppsigelse­n 31. januar, og har brukt litt tid etterpå til å prate med henne for å se om jeg kunne overtale henne til å bli, men har ikke lykkes med det. Dette til tross for at jeg har undersøkt om det var noe jeg kunne gjøre for å tilrettele­gge for at hun ville bli, men uten å lykkes, forteller rådmannen.

– Så det var ingen ting som fristet henne til å bli?

– Jeg tror ikke det var et veldig lett valg for henne, men det må du nesten spørre henne om, sier Nybø Solheim.

Trenger kontinuite­t

Rådmannen sier hun ble trist da hun fikk oppsigelse­n og hadde veldig gjerne ønsket å ha henne med videre på laget.

– Vi er inne i en fase nå hvor vi trenger både kontinuite­t og visjonaere tanker om veien videre. Tone Merete har både stor arbeidskap­asitet, mye erfaring og en evne til å se utfordring­sbildet i sin helhet. Hun kan også gå inn og vaere målrettet i de tingene hun jobber med, sier rådmannen.

Hun sier at Mikalsen har gitt en begrunnels­e om hvorfor hun har sagt opp, men at dette må Mikalsen fortelle om selv.

– Nå er hun den andre kommunalsj­efen for helse og omsorg som forsvinner fra rådhuset etter kun kort tid. Før henne satt jo Berit Grønning Nielsen i bare ett år. Hvorfor kommer folk til denne stillingen for så å forsvinne igjen etter så kort tid, tror du?

– Det har jeg snakket med henne om, og jeg er jo den naermeste til å se hva slags arbeidsomr­åder hun har hatt ansvar for. Jeg har også sett de ulike utfordring­ene hun har stått i. Da ser jeg det totale spennet som er knyttet til denne stillingen. Vi må derfor se på hvordan denne rollen skal støttes godt opp under før jeg lyser ut etter en ny person. Vi må også finne ut hva det er som gjør at to ledere har gitt seg på så kort tid, sier hun. – Hva tror du selv om det? – Jeg tror det er en sum av mange ting. Krevende arbeidsopp­gaver, et stort ansvarsomr­åde og et stort press i sektoren, sier hun.

Tror det skyldes sum av mye

– Men er denne stillingen spesielt tøff eller utsatt, eller ser og opplever de ting ved kommunen som gjør at de ikke vil vaere en del av den mer?

– Det håper jeg virkelig ikke, og tror det ikke heller. Jeg tror som sagt dette er en sum av mange ting. Jeg vil nå gå inn og snakke med henne og andre for å se om det er noe som gjør denne stillingen så krevende. Dette er for øvrig en sektor som er krevende i alle kommuner. Det er et bredt ansvarsfel­t, ofte større behov enn ressursene strekker til og mange ulike aktører å forholde seg til, sier hun.

– Jeg regner for øvrig med at vi får veldig mange gode søkere når vi utlyser stillingen igjen. Grimstad kommune har et veldig godt renomme på helse- og omsorgsfel­tet, vi tar i bruk nye metoder tidlig, vi er nytenkende og vi har en god helse- og omsorgstje­neste. Det er mye bra med denne sektoren i Grimstad kommune, sier rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

Tone Merete Mikalsen ville ikke kommentere oppsigelse­n sin nå, men sier i en sms at det ikke er noen dramatikk i oppsigelse­n hennes og at den kun skyldes et annet interessan­t jobbtilbud.

 ?? ARKIV ?? FERDIG: Kommunalsj­ef Tone Merete Mikalsen har nå sagt opp jobben sin i Grimstad kommune. Dermed blir hun den andre helsesjefe­n på kort tid som gir seg i kommunen. Her i samtale med Aileen Roaas.
ARKIV FERDIG: Kommunalsj­ef Tone Merete Mikalsen har nå sagt opp jobben sin i Grimstad kommune. Dermed blir hun den andre helsesjefe­n på kort tid som gir seg i kommunen. Her i samtale med Aileen Roaas.
 ?? ARKIV ?? BEKLAGER: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim beklager sterkt at ikke Mikalsen vil vaere med lenger.
ARKIV BEKLAGER: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim beklager sterkt at ikke Mikalsen vil vaere med lenger.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway