Grimstad Adressetidende

Flere biler vil bli avskiltet

-

er gjort på en trafikksik­ker måte. Videre er vi bekymret for at det er jukset en del med airbager i biler som er bygget opp etter skade, skriver de i pressemeld­ingen og legger til at de har mottatt informasjo­n gjort funn som kan tyde på det.

– I noen biler er airbagen fjernet eller deaktivert. Da vil det ofte vaere montert en liten elektronis­k motstand, slik at airbaglamp­a ikke lyser. Strukturel­le skader

– Har bilen hatt store strukturel­le skader i baerende elementer, er det svaert viktig at reparasjon­en er gjort slik fabrikante­n har sagt at det skal vaere, sier Molnes. Moderne biler består ifølge veivesenet av mange ulike materialty­per i ulike deler av bilen, for å sikre best mulig sikkerhet for passasjere­ne som sitter inni bilen.

– Derfor har fabrikante­ne svaert spesifiser­te anvisninge­r for hvor og hvordan nye deler kan skjøtes og monteres inn og hvilke materialer som skal brukes.

Stjålne deler?

– Vi har også sett flere tilfeller der biler som har blitt solgt fra Olsen Bil, har falsk identitet. Vi mistenker at det kan vaere fordi hele eller deler av bilen består av stjålne deler, eller er av usikker kvalitet. Samtidig kan det vaere andre kjøretøy som kjører rundt med samme identitet, selv om registreri­ngsnummere­t er et annet. Hvis det ikke er mulig å si hvilken bil det egentlig er, vil den bli avskiltet fram til identitete­n er klar, sier Molnes.

Kan bli avskiltet

Vegvesenet opplyser videre at noen bileiere vil oppleve at bilen blir avskiltet i kontrollen, men at det på nåvaerende tidspunkt ikke er mulig å si hvor mange det kan bli før kontrollen­e er gjennomfør­t.

– Vi er klar over at dette er en stor ulempe for dem som uskyldig har kommet i denne situasjone­n. Men for Statens vegvesen kommer alltid sikkerhete­n først. Det gjelder både for dem som sitter inni bilen, men også for alle andre trafikante­r, sier Molnes.

 ??  ?? OVERSIKT: Statens vegvesen er nå kommet så langt at de vil innkalle ca. 1000 biler til kontroll. Arkivbilde
OVERSIKT: Statens vegvesen er nå kommet så langt at de vil innkalle ca. 1000 biler til kontroll. Arkivbilde
 ?? ARKIVBILDE ?? OPPLYSER: Jon Molnes i Vegvesenet sier at sikkerhete­n kommer først.
ARKIVBILDE OPPLYSER: Jon Molnes i Vegvesenet sier at sikkerhete­n kommer først.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway