Grimstad Adressetidende

Får møte sitt store idol

Andre Maini er stolt av det nye renessanse­orgelet i Fjaere kirke. Søndag spiller hans store idol i kirken.

- KONSERT

Begivenhet­ene kommer tett om dagen for Maini. Den italienske viseutenri­ksminister­en Mario Giro var så begeistret for nyheten om det nye italienske orgelet i Fjaere kirke at han ønsker å treffe kantor Andrea Maini torsdag 23. februar i ambassadør­ens residens i Oslo.

Det nye italienske orgelet fungerer som en italiensk kulturamba­ssadør i Noreg, sier ministeren.

Anerkjent

Og mer italiensk kultur og musikk får vi førstkomme­nde søndag av en verdens mest anerkjente spesialist­er i renessanse­orgelmusik­k, Liuwe Tamminga fra Bologna.

Liuwe er opprinneli­g fra Nederland (provinsen Friesland) og er veldig stolt av å ha frisisk som morsmål, men har bodd og jobbet i Bologna i 40 år som organist i den 6. største kirken i verda dvs. San Petronio-kirken.

Han var med og restaurert­e

Da Andrea ble seks år gammel i 1985 var orglene ferdig restaurert og pappaen Giuseppe tenkte at det var en god idé å ta med seg Andrea til konsert til San Petronio-kirken for å høre Liuwe Tamminga traktere orgelene. Alt da syntes Andrea at klangen i et renessanse­orgel var magisk.

– Møtet med Tamminga har vaert avgjørende for min musikalske smak og valg av yrke. 30 senere blir den store inspirator­en Tamminga invitert av Fjaere menighet og av den lille gutten som nå er nesten 38 år gammel, til å innvie et renessanse­orgel i Grimstad, opplyser Maini.

Kantoren i Fjaere lover at Tamminga skal bruke det nye orgelet i Fjaere som en tidsmaskin og han skal føre publikumet tilbake til renessanse­n for en time.

 ??  ?? KONSERT: Kantor Andrea Maini gleder seg til at Liuwe Tamminga fra Bologna, en av verdens fremste innen renessanse­orgelmusik­k, skal spille på det nye orgelet i Fjaere kirke søndag.
KONSERT: Kantor Andrea Maini gleder seg til at Liuwe Tamminga fra Bologna, en av verdens fremste innen renessanse­orgelmusik­k, skal spille på det nye orgelet i Fjaere kirke søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway