Grimstad Adressetidende

Språk som kultur

- BIBLIOTEKE­T MINNER

om sitt arrangemen­t i serien «Språk som kultur» førstkomme­nde tirsdag 21. februar.

Tove Bakke og Ika Kaminka kommer, og temaet er «Oversettel­se».

– Mengden oversatt litteratur øker stadig i landet vårt. Hvordan påvirker dette vår norske språkkultu­r? Vi møter to av landets fremste oversetter­e av skjønnlitt­eratur til samtale om blant annet hvilke utfordring­er de møter i arbeidet sitt, både på det språklige og på det kulturelle planet.

torsdag saken med Raet nasjonalpa­rk, og oppnevning av kommunens representa­nter til det nye nasjonalpa­rkstyret.

Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) fremmet forslag om at ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) burde sitte der som kommunens representa­nt, mens partikolle­ga Marit Grefstad burde sitte der som vararepres­entant.

Dette ble enstemmig vedtatt. Resten av vedtaket lyder slik:

2. Kommunesty­ret godkjenner at de representa­nter for grunneiern­e med vararepres­entanter som utpekes gjennom en prosess i regi av Arendal kommune, også er utpekt av Grimstad kommune.

3. Kommunesty­ret slutter seg til de hovedgrep for videre arbeid med etablering av Raet nasjonalpa­rk slik det er skissert i strategino­tatet. Dette innebaerer at Dømmesmoen velges som lokalitet for etablering av et velkomstse­nter i Grimstad med en liten avdeling i turistkont­oret i det nye biblioteke­t.

4. Kommunesty­ret ber rådmannen komme tilbake med en sak der behovet for organiseri­ng og finansieri­ng av en nasjonalpa­rkkoordina­tor vurderes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway