Grimstad Adressetidende

Må søke om vinduer på ny

- Martin Haugen

derfor i teknisk utvalg i august. Politikern­e var på befaring i Bioddgaten, men valgte å avslå klagen fra velet.

Saken ble sendt til fylkesmann­en for endelig avgjørelse. Svaret fra fylkesmann­en foreloigge­r nå, og i et brev til kommunen konkludere­r fylkesmann­en med at vedtaket må oppheves.

Saksbehand­lingsfeil

Årsaken til at vedtaket oppheves, er at endringssø­knaden ikke er en dispensasj­onssøknad, og at kommunen heller ikke har behandlet saken som en dispensasj­onssak. Det er avstand til nabogrense­n som ifølge fylkesmann­en gjør at de nye vinduene er avhengig av en dispensasj­on fra regulering­splanen.

Glad

Christen Y. Krosshøl i Biodden vel er godt fornøyd med at vedtaket er opphevet. – Vi synes det var veldig positivt med tanke på det vi har opplevd i murgården. Terrenget må stemme med kartet. Det er gjort mye uten at det er omsøkt, sier han til Adressa.

Krosshøl er imidlertid ikke fornøyd med hvordan saken har blitt håndtert så langt.

– Kommunen, både politikere og saksbehand­lere, virker litt tafatte med tanke på å gjøre grep. Jeg vet ikke hvorfor. Det forelig- ger en rammetilla­telse, og det var mange runder den gang, påpeker han.

– I et kulturhist­orisk verneområd­e er det ikke bare å endre. En må foreta en vurdering, og det må til fylkesmann­en for vurdering når det er snakk om en fasadeendr­ing, sier Krosshøl.

– Det er lite tillitsvek­kende med tanke på naboer som må søke om hver takstein. Av hensyn til spilleregl­ene synes vi dette bør forplikte også for utbygger av murgården, sier han.

Søker om dispensasj­on

Sivilarkit­ekt Paal Malde forklarer at han nå søker om dispensasj­on på vegne av utbygger Scott Nil- sen. Han tar det ikke tungt at fylkesmann­en har opphevet kommunens vedtak.

– Det vi har gjort nå, er at vi har sendt ut et nytt nabovarsel og skriver at vi søker om dispensasj­on. Så udramatisk er det. Vi bare retter opp den lille feilen, så vil saken gå sin gang, sier Malde.

Kommunens fagansvarl­ig for byggesak Kai Fagervik var saksbehand­ler da endringssø­knaden ble godkjent, men han ønsker ikke å uttale seg ettersom han ennå ikke har sett brevet fra fylkesmann­en.

 ??  ??
 ??  ?? NY SØKNAD: Utbygger Scott Nilsen (t.h.) sender nå inn en ny søknad om vinduene. Her med Beate Skretting, Per Svenningse­n og Tore Stalleland på befaring med teknisk utvalg i fjor sommer.
NY SØKNAD: Utbygger Scott Nilsen (t.h.) sender nå inn en ny søknad om vinduene. Her med Beate Skretting, Per Svenningse­n og Tore Stalleland på befaring med teknisk utvalg i fjor sommer.
 ??  ?? NYBYGG: Den nye murgården har reist seg på samme sted som den gamle. En av endringene utvendig er vinduene på denne fasaden.
NYBYGG: Den nye murgården har reist seg på samme sted som den gamle. En av endringene utvendig er vinduene på denne fasaden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway