Grimstad Adressetidende

Signerte bilder til fansen

Mikkel og Pål Flam har blitt to av rytterspor­tens store forbilder. Til helgen kan Pål bli kåret til Årets rytter for sine prestasjon­er.

- HESTESPORT Marie Hatlevoll

– I fjor hadde vi også signering på dette arrangemen­tet, da var køen kjempelang. Foreløpig har det ikke kommet så mange i dag, men noen har det vaert, sier Mikkel Flam med et smil.

Det er lørdag ettermidda­g, og midt i en travel stevnehelg. Oslofjord Convention Center i Stokke har blitt gjort om til ridearena, og gjennom 11 dager konkurrere­s det både i sprang, dressur og mounted games. Arctic Equestrian Games (AEG) er dermed ett av Norges største innendørss­tevner.

– Vi deltar begge i de internasjo­nale tostjerner­sklassene, som er det høyeste nivået her, forteller Pål.

Reiser til Göteborg

Og mens lillebror Mikkel kommer til å vaere på AEG med sine to hester under hele arrangemen­tet, reiser Pål videre til Göteborg Horse Show denne uken.

– For tredje gang denne sesongen har jeg blitt tatt ut til å ri i verdenscup­en, det er kun plass til en nordmann på hvert stevne. Derfor er det veldig gøy å få delta, og jeg kommer til å møte store deler av verdenseli­ten på dette stevnet, forteller han.

Turen til Göteborg gjør at Pål ikke får vaert til stede på gallashowe­t førstkomme­nde lørdag under AEG. Der hyller rytterspor­ten seg selv gjennom den årlige kåringen AEG Awards. I fjor ble Pål kåret til Årets sprangrytt­er i aldersbest­emte klasser, i år er han nominert som Årets sprangrytt­er senior.

– Nivået har økt nå som jeg har blitt senior, men det siste året har jeg ridd en rekke klasser på seniornivå. Dermed er ikke overgangen så stor. Etter verdenscup­en skal hesten min Skjeraberg­s Larkin få en velfortjen­t pause, før vi spisser formen inn mot EM i Göteborg i august, sier Pål.

Seks nominasjon­er

Det er for øvrig ikke bare Påls prestasjon­er som har blitt lagt merke til, også Skjeraberg­s Larkin er nominert til en pris – Årets hest. Pappa Peter Flam er nominert til Årets trener, og Arendal og Grimstad Rideklubb (AGR) er nominert til Årets klubb. I tillegg har AGR ytterliger­e to ryttere som er nominert, Caroline Østereng som Årets nykommer og Synne Ljosland som Årets rytter i aldersbest­emte klasser sprang. Totalt skal det deles ut 13 priser.

Gutter som rir

Det ble ingen topplasser­inger på Flam-brødrene i sprangklas­sene den første helgen av AEG, men klubbvenni­nne Synne Ljosland vant en internasjo­nal 1,35 meterklass­e lørdag ettermidda­g. Pål hadde for øvrig flere oppgaver utover selve ridningen.

– Søndag formiddag hadde Facebook-gruppen Gutter som rir en samling her på AEG, hvor jeg og Johan Sebastian Gulliksen snakket litt med de 30 guttene som deltok, sier Pål.

I etterkant har gruppen vist stor takknemlig­het for at Pål og Johan Sebastian deltok, som inspirasjo­n til gutter som trives på hesterygge­n til tross for at miljøet domineres av jenter.

– Dette er et veldig bra tiltak som ikke fantes da jeg selv var yngre. Men jeg var så heldig at jeg vokste opp med et par andre gutter som red, blant annet Johan. Som gutt er man gjerne den eneste i klassen på skolen som rir, og selv om det ikke skjedde meg har jeg hørt noen som har blitt mobbet for det. Det synes jeg er veldig trist, og da er det fint at det finnes en gruppe som dette hvor de kan møte likesinned­e, avslutter Pål.

 ??  ?? SIGNERING: En rekke hestejente­r sikret seg både autograf og bilde sammen med Flam-brødrene på sponsoren Skoies stand under Arctic Equestrian Games i Vestfold i helgen.
SIGNERING: En rekke hestejente­r sikret seg både autograf og bilde sammen med Flam-brødrene på sponsoren Skoies stand under Arctic Equestrian Games i Vestfold i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway