Grimstad Adressetidende

Amatørene regjerer

Preben Haagensen er ikke bare årets amatørtren­er på Sørlandet. Han fikk også prisen for årets fireårige varmblodsh­est og årets hest under hestegalla­en på travparken lørdag.

- TRAV

Hesten som sørget for at Haagensen, som til daglig jobber i Grimstad kommune, fikk hele tre utmerkelse­r under hestesport­ens feiring i helgen, var hoppen Valla d’Estino.

I fjor ble det også tre utmerkelse­r for grimstadma­nnen, som eier hesten sammen med far og sønn Omholt, Allan og Geir, og Morten Jørgensen.

Årsgangsto­pp

Først vant Valla d’Estino prisen for årets fireårige varmblodst­raver. Dette etter seieren i Norsk Hoppe-Derby, ett av travsporte­ns klassiske løp. Også seier i hoppeavdel­ingen til storløpet Jarlsberg Grand Prix ble det i 2016, og alt med Haagensen som trener.

Det gjorde sitt til at grimstadma­nnen også ble valgt som årets amatørtren­er på Sørlandet i 2016, med resultater som ingen andre var i naerheten av å matche. Andre nominerte i klassen var blant andre Margrethe Nilsen fra Grimstad og Tonje Ramfjord fra Lillesand, som har hestene på stall Inntjore.

Etter at de over 150 frammøtte til gallaen hadde sagt, ble det også klart at Valla d’Estino tok en overlegen seier også i kampen om å bli årets hest på Sørlandet, med over halvparten av stemmene. Noe som betyr at Stall Tøffe Spørsmål, som de fire eierne av Valla d’Estino kaller seg, stakk av med hele tre premier lørdag. Samlingspu­nkt – Valla d’Estino har betydd utrolig mye for oss, og har vaert veldig god. Seieren i Jarlsberg Grand Prix var nok den seieren som betydde mest for oss, og min største opplevelse på travbanen noensinne. Spesielt fordi mange mente at Valla nå var «kjørt i hjel». Jeg er bare en liten amatør som har fått oppleve mye moro med en fin gjeng, fortalte Haagensen under en av premieutde­lingene.

– Nå er hesten flyttet til Sverige, men vi har en årsgammel hest og en to år gammel hest på gang, som Preben skal trene opp. Når jeg har funnet rett match på foreldrene, er resten opp til Preben, la Geir Omholt til, som er avlseksper­ten i gruppen.

– Jeg vil takke alle som stemte på oss som årets hest. Å se 150 stykker gi oss stående applaus, er utrolig stort. Like stort som den måneden Valla ble månedens hest i Trav og Galopp-Nytt, avsluttet Allan Omholt etter at den tredje prisen var i boks.

Flott miljø

Haagensen understrek­er også at som amatør er det flott å se det miljøet og samholdet som er i travsporte­n i Grimstad og på Inntjore, hvor Stall Tøffe Spørsmål har sine hester. Han la også til under gallaen at det var viktig å hedre amatørene.

En annen amatørduo som fikk hester, var paret Trond Mikkeslsen og Tonje Ramfjord fra Lillesand, som eier Pave Odin. Han ble årets beste eldre kaldblods-

I klassen for beste treårige varmblodsh­est var det også mange fra Grimstad nominert. Både Chipover SS, Fleury BR og Fabian BR kunne gå av gårde med heder og aere, men det var avdøde Chipover SS som vant.

– Chipover var en talentfull og god hest. Ingen tvil om det. Men han har dessverre gått bort, så jeg tror nok eier Trond Møretrø ikke orket å komme hit i dag for å motta en eventuell pris, kunne Frivoll-trener Johan Kringeland Eriksen fortelle da han hentet prisen på vegne av Møretrø.

I klassen for beste montéhest var Amiral Godiva til Stall S & M nominert. Her vant Cita Baggi fra Arendal. A Dream til Kåre Rystad var nominert i klassen for fireårige varmblodsh­ester, hvor Valla d’Estino vant.

 ?? ALLE FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? TRIPPEL: Trener Preben Haagensen sammen med medeierne Allan og Geir Omholt etter storeslemm­en på Årets hest gallaen 2016 på Sørlandets travpark.
ALLE FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN TRIPPEL: Trener Preben Haagensen sammen med medeierne Allan og Geir Omholt etter storeslemm­en på Årets hest gallaen 2016 på Sørlandets travpark.
 ??  ?? JEVNT: I en rekordjevn klasse for eldre kaldblods fikk Pave Odin på ny mulen først over streken. Dermed fikk Trond Mikkelsen og Tonje Ramfjord fatet og prisen. Her med travparken­s Ingvar Ludvigsen.
JEVNT: I en rekordjevn klasse for eldre kaldblods fikk Pave Odin på ny mulen først over streken. Dermed fikk Trond Mikkelsen og Tonje Ramfjord fatet og prisen. Her med travparken­s Ingvar Ludvigsen.
 ??  ?? GIKK BORT: Avdøde Chipover S. S. vant klassen beste årige varmblods. Frivoll-trener Johan Kringeland Eriksen hentet prisen på vegne av eier Trond Møretrø. Her med Richard Ekhaugen.
GIKK BORT: Avdøde Chipover S. S. vant klassen beste årige varmblods. Frivoll-trener Johan Kringeland Eriksen hentet prisen på vegne av eier Trond Møretrø. Her med Richard Ekhaugen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway