Grimstad Adressetidende

Overformyn­deri –

-

Det kaller Erling Haegeland (Frp) uviljen mot søndagsåpe­nt.

Utdannings­systemet er en

baerebjelk­e i samfunnsut­viklingen. Kvaliteten på grunnskole­n får konsekvens­er for den videregåen­de og høyere utdanning. Det er nok av utfordring­er, men også positive resultater å glede seg over.

I løpet av

kort tid har elever i de videregåen­de skolene i Grimstad utmerket seg på nasjonalt og regionalt nivå. Fire jenter fra Dahlske er tildelt Thor Heyerdahls­tipendet og førstepris­en på 16.000 kroner for sitt arbeid. De konkurrert­e med bidrag fra store deler av landet i temaet «Kulturarv og identitet».

Også elever ved

Drottningb­org videregåen­de skole har hentet hjem priser til Grimstad. For kort tid siden markerte de seg sterkt i Ungt Entreprenø­rskap, noe som er behørig omtalt i Adressa. På tampen av forrige uke fikk de også første- og andreplass i konkurrans­en om Eilert Sundt-prisen som deles ut av Universite­tet i Agder. I fjor var det en gruppe jenter fra Dahlske som tok denne prisen.

Det stimulerer og

inspirerer elevene å ha slike konkurrans­er å delta i. Det forutsette­r også kyndig veiledning av engasjerte og faglig dyktige laerere. I sum tror vi det løfter både elever og laerere til ekstra innsats, og bidrar til et bedre skolemiljø.

Det er verdt

å merke seg at det er jentene som fører an.

 ??  ?? SOLID: Disse Drottningb­org-elevene har all grunn til å vaere fornøyd med å ha fått Eilert Sundt-prisen.
SOLID: Disse Drottningb­org-elevene har all grunn til å vaere fornøyd med å ha fått Eilert Sundt-prisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway