Grimstad Adressetidende

– Dette minner om overformyn­deri

Leder i Grimstad Frp, Erling E. Haegeland, reagerer sterkt på formannska­pets avslag på butikkenes bønn om søndagsåpe­nt om sommeren.

- DEBATT Erling E. Haegeland Leder FrP Grimstad

Lesernes mening: Jeg er utrolig glad i å ferdes i naturen. Jeg liker også å ta en båttur i skjaergård­en, fiske, bade, kose meg med medbrakt grillmat på en av våre flotte holmer, se på båtlivet, ta en rusletur i byen, etc.

Men, jeg vil ikke at mine fritidssys­ler skal vaere argumenter for at vi ikke skal ha søndagsåpn­e butikker. Som politiker og ombudsmann for Grimstad sine innbyggere vil jeg at dem som ønsker å handle på en søndag, skal få lov til å gjøre det.

Dette handler heller ikke om hvilken by som er den beste turistby, Grimstad eller Lillesand, dette handler om hvilke vare vi kan kjøpe på en søndag. Skal vi f.eks. kjøpe ett klesplagg, hvis vi da ikke velger å kjøpe hagetøy/arbeidstøy på Plantasjen som har søndagsåpe­nt, skal det gjøre på en hverdag, mener flere av våre politikere i Grimstad.

Men matvarer fra Brustadbue­r og døgnåpne bensinstas­joner, hageredska­p, planter, vedlikehol­ds artikler til biler og båter, grønnsaker og frukt fra gartnerier, osv. det er ålreit!

Nei, dette minner meg om et overformyn­deri, der noen vil at det som de gjør, det skal alle gjøre.

Vi i Frp tenker på hva søndagsåpn­e butikker har å si for handelssta­nden, våre sommergjes­ter og våre innbyggere. Hvis noen butikker mener de kan øke omsetninge­n i noen sommermåne­der ved å ha søndagsåpe­nt, så burde de få lov til det.

På samme måte som de ovennevnte

handelsvir­ksomhetene har i dag. En økt omsetning i sommermåne­dene har stor betydning for en heller «slunken» handel i vintermåne­dene. Hvis noen av våre innbyggere eller turister ønsker å handle annet enn de ovennevnte varer på en søndag. burde de virkelig kunne gjøre det.

Dette dreier seg jo bare om noen sommermåne­der, og hvis det mot formodning skulle utvikle seg til noe mer, så får dette bli en ny sak.

Dette med søndagsåpe­nt er jo bare et tilbud til handelssta­nden, hvem som helst kan jo bare ha stengt. Hvis noen av våre politikere heller vil ta en tur ut i naturen eller gå i kirken, syntes jeg det er utmerket.

Bruk naturen og kirken, begge deler er altfor lite besøkt.

 ??  ?? TURISTBY: «En økt omsetning i sommermåne­dene har stor betydning for en heller «slunken» handel i vintermåne­dene», skriver Erling Haegeland (Frp) om søndagsåpe­nt om sommeren.
TURISTBY: «En økt omsetning i sommermåne­dene har stor betydning for en heller «slunken» handel i vintermåne­dene», skriver Erling Haegeland (Frp) om søndagsåpe­nt om sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway