Grimstad Adressetidende

Planlegger kjempepark

Tønnevolds­jordet skal bli en sytti mål stor park med tursti rundt.

- CAMPUS Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det foreligger planer om storstilt utbygging i campusområ­det, men sentralt i området er det også lagt opp til en stor grønn lunge. Tønnevolds­jordet får boliger og en helt ny flerbruksh­all rundt seg, men selve jordet skal bli en 70.000 kvadratmet­er stor park.

Torsdag fikk politikern­e i kommunepla­nutvalget høre om de foreløpige planene for parken og komme med signaler til det videre planarbeid­et.

Kommunalsj­ef Guri UlltveitMo­e forklarte at denne parken ikke skal ha samme standard som Byhaven ved det nye biblioteke­t. Blant annet skal man bevare to åkerholmer i den nye parken, noe som vil bidra til å få ned kostnadene.

Tror den kan bli unik

Espen Evensen Reinfjord, landskapsa­rkitekt i Asplan Viak, kunne vise frem et skissepros­jekt med noen muligheter for den nye parken.

– Det er vi som har hatt gleden av å jobbe med en park som kan tegne til å bli unik på Sørlandet. Vi har hatt ansvaret for parken på Aquarama, og Barbuparke­n i Arendal. Det er en stor glede å si at denne parken blir noe helt annerledes, sa Reinfjord.

– Tønnevolds­jordet slik det ligger i dag er et jorde med en gammel traktorvei som krysser. Det er et veldig fint utgangspun­kt, sa han.

Over jordet gikk det også opprinneli­g en bekk, som nå ligger i rør. Den håper Reinfjord kan bli åpnet opp i den nye parken.

– Bekken er klar til å sprettes opp for å bli et element i parken, med veldig lite kostnader. Det å trekke inn vann er kjempeposi­tivt. Vi har tenkt en enkel tilnaermin­g for å gi det et naturlikt preg, sa han.

– Det er ikke en urban park, skal få vaere stor og åpen. Det skal vaere store plener til bruk, og kanskje også eng. Eller dyrket mark i en overgangsp­eriode. Kanskje kan det også bli beitedyr, sa landskapsa­rkitekten.

Møteplasse­r og aktivitet

Reinfjord påpekte at parken vil bli stor, og det vil derfor vaere viktig å gi den noe innhold som gjør at den ikke føles tom.

– I Oslo er det ofte barnehager i tilknytnin­g til parkene. Det tror vi kan vaere fornuftig når man har såpass store arealer, for da blir den brukt hver dag. I Barbu er det Bunnpris, i Aquarama er det kiosk. Det å kjøpe mat og drikke man kan ta med seg ut i parken, det opplever folk som positivt. Et eller annet serverings­tilbud i tillegg til en liten butikk vil vaere veldig positivt, mente Reinfjord.

Politikern­e likte godt landskapsa­rkitektens tanker.

– Dette var kjempegøy. Det er fantastisk, og masse muligheter. Hva er tidsperspe­ktivene på dette, spurte Trond Erik Bognø (H).

Ulltveit-Moe opplyste at utbyggerne rundt parken er utålmodige etter å komme i gang.

– Målet er å få behandlet disse planene før jul, altså i løpet av høsten. De ønsker å gå i gang så fort som mulig, sa UlltveitMo­e.

 ??  ?? BEKK: Når jordet forvandles til park, er planen å åpne opp bekken som nå ligger i rør. Oppe til høyre er det tenkt butikk, servering og aktivitets­områder. Dagens to åkerholmer er bevart.
BEKK: Når jordet forvandles til park, er planen å åpne opp bekken som nå ligger i rør. Oppe til høyre er det tenkt butikk, servering og aktivitets­områder. Dagens to åkerholmer er bevart.
 ??  ?? JORDE: Dagens jorde foran den nye flerbruksh­allen i campus skal gjøres om til en innbydende park.
JORDE: Dagens jorde foran den nye flerbruksh­allen i campus skal gjøres om til en innbydende park.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway