Grimstad Adressetidende

Viser til nasjonale retningsli­njer

Det er ikke grimstadpo­litiet som har laget nye regler for russefeiri­ngen. Over hele landet er det skjerpet inn på skjenkereg­lene.

- SKJENKING

Det forteller politistas­jonssjef i Grimstad Terje Gundersen. De nye reglene kom i form av et direktiv fra Helsedirek­toratet i februar, og politiet ble i mars instruert av Politidire­ktoratet om å følge Helsedirek­toratets tolkning av alkohollov­en.

– Det går ut på at hvis det skal holdes større arrangemen­ter på offentlige steder, kreves det at det søkes om skjenkebev­illing, og at det innvilges der det skal skjenkes alkohol, sier Gundersen, som understrek­er at reglene nå gjelder for hele Agder og i resten av landet.

– Russen sier de fikk beskjed om dette rett før 1. mai?

– Det kan hende det var rett før, men de har fått beskjed om at de må søke om skjenkebev­illing.

Det er altså ikke mulig å samle seg for å drikke medbragt alkohol på Groos, slik russen har pleid tidligere.

– De må ha skjenkebev­illing for å kunne gjøre det. Hvis de ikke har det, regnes det som drikking på offentlig sted. Det skal vaere bevilling, og det skal vaere tiltak med, for eksempel vakthold, dersom det er nødvendig. Og det skal føres tilsyn med bevillinge­n. Tanken bak er at det skal foregå i ordnede former, og at det skal vaere et system på det, sier Gundersen.

Han opplyser at det er kommunen som er skjenkemyn­dighet, og det er dit det må søkes om skjenkebev­illing. Dette har russen også fått som svar på sin søknad om å arrangere feiring på Groos.

– De har fått beskjed om at de må søke kommunen om de ønsker å omsette alkohol under arrangemen­tet, sier Gundersen.

 ??  ?? ORDEN: Politistas­jonssjef Terje Gundersen forklarer at de nye reglene skal sørge for orden.
ORDEN: Politistas­jonssjef Terje Gundersen forklarer at de nye reglene skal sørge for orden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway