Grimstad Adressetidende

Har kjøper til stor tomt

En bedrift er interesser­t i å etablere seg med 30–40 ansatte i Østerhus. Samtidig trenger kommunen plass til nytt renseanleg­g.

- FORMANNSKA­PET Martin Haugen

Adressa har flere ganger tidligere skrevet om behovet for et nytt kommunalt renseanleg­g, ettersom kapasitete­n på dagens anlegg er sprengt. Det har imidlertid vist seg vanskelig å finne en egnet plassering for det nye anlegget. Kommunen har ledig plass på industriom­rådet i Østerhus. Her er det mulig å få plass til et nytt renseanleg­g, samtidig som det også er plass til kommunens verksted og utestaben, som er i ferd med å vokse ut av sitt område bak brannstasj­onen.

Plasseres både nytt renseanleg­g og utestaben her, har kommunen imidlertid ingen store naeringsto­mter igjen å selge.

– Kommunen har en kjøper til 20 mål i dag. Det er en bedrift med 30–40 ansatte som vil ha svar før sommeren. Det er noen naeringspo­litiske avveininge­r som må gjøres her. Den tomten naermest Bibelskole­n er kanskje full i løpet av året, og da har vi ingenting igjen, sa varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) da formannska­pet diskuterte plassering av nytt renseanleg­g torsdag.

Svenningse­n har lansert en idé om å flytte kommunens utestab til Dømmesmoen, men torsdag opplyste kommunalsj­ef Guri Ulltveit-Moe at dette fremstår som helt urealistis­k.

– Et verksted inkludert en vesentlig maskinpark krever en del areal. Vi tror ikke det er mulig på Dømmesmoen, sa hun.

Svenningse­n droppet derfor sitt forslag, men argumenter­te for at kommunen igjen burde undersøke om det er mulig å omregulere et friområde på utsiden av industriom­rådet, slik at både renseanleg­g og utestab kan plasseres her.

– Vi kan ikke si nei til industri og 20–40 arbeidspla­sser. Det sitter langt inne hos meg. Vi må sikre at ikke de som ønsker å bygge og ha 20–40 arbeidspla­sser i Østerhus, forsvinner. Det vil ikke jeg vaere med på, sa Trond Erik Bognø (40)

Politikern­e ble til slutt enige om å sende saken tilbake til rådmannen for naermere utredning. Blant annet skal det avklares om det er mulig å få til et samarbeid med Lillesand om renseanleg­g, og om det er håp for å omregulere friområdet utenfor industriom­rådet.

 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? DILEMMA: Industriom­rådet i Østerhus har plass til nytt renseanleg­g og kommunens utestab, men da må kommunen si nei til en bedrift som ønsker å kjøpe tomt her.
FOTO: JOHNNY FOSS DILEMMA: Industriom­rådet i Østerhus har plass til nytt renseanleg­g og kommunens utestab, men da må kommunen si nei til en bedrift som ønsker å kjøpe tomt her.
 ??  ?? TRANGT: Industrito­mta i Arendalsve­ien er ikke stor nok for utestaben.
TRANGT: Industrito­mta i Arendalsve­ien er ikke stor nok for utestaben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway