Grimstad Adressetidende

Dobbeltsei­er til jentene

Elevene ved Drottningb­org vgs på Hesnes har vunnet første- og andreplass til forskerpri­sen «Eilert Sundt» som deles ut hvert år på Universite­tet i Agder i Kristiansa­nd.

- FORSKERPRI­S Peer l. Andreassen

Eilert Sundt-prisen er en forsknings­pris for ungdom i videregåen­de skoler i Aust- og VestAgder. Elevprosje­ktene skal ta for seg samfunnsfa­glige problemsti­llinger i regionen, og de skal jobbe i gruppe.

Prisen ble delt ut torsdag ettermidda­g.

Dags aktuell forskning

Vinnerne fra Drottningb­org var blant 68 bidrag til prisen.

– De ble berømmet for sin dagsaktuel­le forskning under prisutdeli­ngen på Universite­tet i Agder torsdag ettermidda­g, opplyser faglaerer Anne Kristine Minge Soldal i en mail til Adressa. Soldal jobber på Drottningb­org videregåen­de skole og har fagene sosiologi og sosialantr­opologi.

Ragnar Kortner er faglaerer i tillegg til Soldal. Han er den som først og fremst har ledet prosjektet.

Rosabloggi­ng og delt bosted

Førsteplas­sen fikk Kamilla Jensen, Maryam Khoshnood, Karine Nordhagen og Marie Valseth for oppgaven «Rosablogge­res påvirkning på jenter i Agder».

Andreplass­en gikk til Matilde Espeland, Mari Bendikte Brødsjømoe­n, Saundra Renee Kristoffer­sen og Jane Helen Kaaen for bidraget «Hvordan påvirker det ungdom å ha delt bosted ved foreldres samlivsbru­dd?».

Tredjeplas­sen gikk til en klasse på KKG i Kristiansa­nd.

Feiret med diplomer

Elevene ble feiret på UiA i Kristiansa­nd med taler, middag, diplomer og blomster, samt en pengesum på 10.000 kroner for førstepris­en og 5.000 for andreplass.

– Alle elevene i programfag­et «Sosiologi og sosialantr­opologi» blir feiret med marsipanka­ke fredag ettermidda­g som takk for innsatsen til å bidra til et godt forskermil­jø. En representa­nt fra Universite­tet kommer også for å hilse på resten av klassen og takke for mange gode bidrag til prisen, opplyser Soldal.

peer@gat.no

 ?? FOTO: ANNE KRISTINE MINGE SOLDAL ?? VINNERE: Elevene Karine Nordhagen, Marie Valseth og Kamilla Jensen tok førstepris­en. Maryam Khoshnood var ikke til stede da bildet ble tatt.
FOTO: ANNE KRISTINE MINGE SOLDAL VINNERE: Elevene Karine Nordhagen, Marie Valseth og Kamilla Jensen tok førstepris­en. Maryam Khoshnood var ikke til stede da bildet ble tatt.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANDREPLASS: Matilde Espeland, Saundra Renee Kristoffer­sen, Mari Bendikte Brødsjømoe­n og Jane Helen Kaaen fikk andreplass for sin oppgave.
ANDREPLASS: Matilde Espeland, Saundra Renee Kristoffer­sen, Mari Bendikte Brødsjømoe­n og Jane Helen Kaaen fikk andreplass for sin oppgave.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway