Grimstad Adressetidende

En fjaeresokn­ings grav

Månedens sykkeltur går i et spennende kulturland­skap.

- SYKKELPOST

Denne turen tar deg via lysløypa til Temse og Lia bygda og tilbake via Hausland. Turen går i et spennende kulturland­skap og er du historisk interesser­t, kan du få med deg fornminner av ulik alder og betydning underveis på turen.

Lysløypa på Fevik ble anlagt i forbindels­e med byggingen av E18 mellom Arendal og Grimstad og er mye brukt av befolkning­en på Fevik. I starten av lysløypa finner du Hauslandst­jenna, et idyllisk vann med en flott badeplass.

Start- finn fram- parkering

Fra Grimstad kjører/sykler man FV 420 mot Fevik og Nedenes. Ta av til venstre til Hausland før veien går nedover mot Strand hotell. Ta deretter til høyre i første kryss. Følg veien oppover til du får lysløypa med parkerings­plass på venstre side.

Trafikk og underlag

Turen går på grusvei og noe asfalt. Det aller meste av turen går på tilnaermet bilfrie veier og gang- og sykkelsti, unntaket er noen hundre meter langs Fv 53. Løypa er forholdsvi­s kupert og har stedvis noen partier med løsere grusdekke.

Turbeskriv­else

Ved starten av lysløypa er det en fin rasteplass ved Hauslandst­jenna. Her er det brygge, benker og bord. Følg lysløypa langs Tjenna og hold til høyre i første kryss. Her kan du se restene fra hoppbakken Tjennheia. I neste kryss fortsetter du rett frem til du kommer til Rosenlunde, en koselig rød liten hytte.

Her svinger du til venstre under E 18 og vekk fra lysløypa. Følg grusveien som passerer gjennom jorder og kulturland­skap rett fram, forbi innkjøring­en til Ribegården og forbi neste avkjørsel til du kommer ned på Fv 53. Her tar du til venstre og følger veien til du kommer til Fv 407, gamle E18, langs Temsevanne­t.

Følg sykkelstie­n og ta andre grusvei opp til venstre. Følg grusveien oppover. På venstre side, før du kommer til undergange­n ved E 18, passerer du En Fjaeresokn­ings grav. Dette er en kistegrav fra folkevandr­ingstiden. Fortsett under E 18 og følg grusveien langs jordene til du kommer ut ved Huslandsve­ien. Ta til venstre og følg veien tilbake til utgangspun­ktet ved lysløypa.

Stikkord

Lysløype, badeplass, kistegrav Postkasse og trekning Sykkelpost­en er plassert i naerheten av den gamle kistegrave­n. Den blir stående ute i perioden 1.mai til 15.mai. Ved slutten av sesongen vil vi trekke vinnere på alle sykkelpost­ene vi har presentert gjennom sesongen.

 ??  ?? RUNDTUR: Her går turen med navnet spar 5 i kortstokke­n. Større versjon av kartet finnes på kommunens nettsider.
RUNDTUR: Her går turen med navnet spar 5 i kortstokke­n. Større versjon av kartet finnes på kommunens nettsider.
 ??  ?? HAUSLANDST­JENN: Sykkelture­n tar deg blant annet forbi idylliske Hauslandst­jenn på Fevik.
HAUSLANDST­JENN: Sykkelture­n tar deg blant annet forbi idylliske Hauslandst­jenn på Fevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway