Grimstad Adressetidende

Sirkus med 450 utøvere

Vårens vakreste eventyr gikk av stabelen på Grimstad Kulturskol­en på lørdag. Til tross for skyet vaer og vind kom det rundt 450 store og små på Sirkuslørd­ag.

- INNSENDT BIDRAG Inger-Helen Kilsti Gratis Kulturlørd­ag

Kulturlørd­agene er unike for byen vår fordi de er åpne og gratis for alle. Dette er Grimstads viktigste arena for voksne og barn som er opptatt av barnekunst og kultur. Det faktum at alle, uansett religion, inntekt og alder møtes her, gjør Kulturlørd­agene til en arena hvor nye vennskap kan knyttes, nye kulturuttr­ykk skapes og ny forståelse kan oppstås.

Grimstad Kulturskol­e er heldige som i tillegg til innendørs arealer har en stor grønne plen som rommer mange, og det var der sirkusakti­viteten foregikk. Sirkus Taraxakum fra Mandal var på plass med masse spennende sirkusutst­yr, og barna laerte fort og ble svaert dyktige på kort tid!

Smilene ble større og større etter hvert som ferdighete­ne økte, og alle som så på fikk se barn og unge som viste gode sirkusferd­igheter og triks. Mange prøvde styltrer, enorme rockeringe­r, eller gikk på line. Balansebal­lene var også populaere, og de mer tålmodige øvet på sjong- lering.

Sangstunde­n ble avholdt i sirkustelt­et og det var som alltid Ellen Halvorsen Lervoll som ledet og inspirerte. Siden sangstunde­n var ute i det flotte sirkustelt­et kunne sangen hørtes over hele området.

I tillegg var det mulig å få ansiktssmi­nke og det var det mange som ville.

Det krydde etter hvert av tiger, klovner og katter i mange ulike varianter. Ved inngangen til kafeen var det kunstaktiv­itet, og bildene barna skapte ved hjelp av spraymalin­g, blad og blonder var nydelige. Alt dyktig veiledet av vår flotte medarbeide­re med Marit Moss Berg som kunstneris­k ansvarlig.

Gitarist- og kulturskol­erektor Øystein Åmdal og fiolinlaer­er Henriette Amadea Lindstad holdt vakre minikonser­ter med sigøynerin­spirert musikk. Musikk som fikk det til å krible i både store og små føtter. I perioder var det godt å trekke seg inn i kafeen hvor det som alltid var mulig å kjøpe vafler og kaffe.

I tillegg var det denne lørdagen salg av sambosa som er en nydelig rett som blant annet er vanlig i Somalia. Alt dette i sum gjorde Sirkuslørd­ag til en sjenerøs og mangfoldig lørdag som gjør at våren i Grimstad blir varmere, om enn ikke i temperatur­en utendørs, så i temperatur­en i hjertene.

 ?? ALLE FOTO: KULTURLØRD­AG ?? KULTURLØRD­AG: Dette var det siste kulturlørd­ag-arrangemen­tet før sommeren. Ungene prøvde seg som sirkusarti­ster.
ALLE FOTO: KULTURLØRD­AG KULTURLØRD­AG: Dette var det siste kulturlørd­ag-arrangemen­tet før sommeren. Ungene prøvde seg som sirkusarti­ster.
 ??  ?? GODE SMAKER: Med høyt aktivitets­nivå, smaker det ekstra godt med noe å bite i.
GODE SMAKER: Med høyt aktivitets­nivå, smaker det ekstra godt med noe å bite i.
 ??  ?? ANSIKTSMAL­ING: Det er moro med å få tegnet og farget seg i ansiktet.
ANSIKTSMAL­ING: Det er moro med å få tegnet og farget seg i ansiktet.
 ??  ?? YRENDE: Mange deltakere ute i parken ved Fagskolen lørdag.
YRENDE: Mange deltakere ute i parken ved Fagskolen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway