Grimstad Adressetidende

Ting mi lurer på

-

bFÅR de viktigste tinga her på jord minst oppmerksom­hed, sånn som all madjorda som bygges ner hvert år, mens andre ting som ikkje akkurat har med berekrafti­g udvikling å gjør, får svere og gjentatte oppslag. Som kneet til en udforkjøre­r på ski, eller tåe til en forballspi­ller. MI, Johannes og e, leste en liden notis forleden som fortalte at 8.100 dekar med jord blir nerbygd hvert år her til lands Lige mye areal som Oslo innenfor ring 2. Det herre skjer i et land der en voksende befolkning må ta til takke med noen få prosent dyrkbar jord, i en verden der millioner sulter. DET herre skjer i et land der en har krutt til å fladspreng­e heile områder, og monstermas­kiner til å gjøre fjellet om til fin sand om det er ønskelig. KOMMUNENE i vårt dyrebare land bygger ner 1000 dekar mer madjord enn det som blir innrapport­ert til staten. Stortinget har satt grenser for den slags virksomhed. JOHANNES, som har hatt hendene i jorda i mange år, er opprørt.

ÅSSEN ligger det an i vår idylliske sørlandsby. Er det sånn at bare de med mye penger, høy status og store samfunnsin­teresser kommer med forslag, så legger våre folkevalgt­e seg flade? Tønnevoldj­ordene osv. Å blir det neste? Mi tør å spørre, for det er jo ikkje populert å vere sånn mod udviklinga! I hvert fall har mi høvdingen Kåre Willoch på vår side. Det er jo ikkje lide bare det.

DET med ikkje å ha butikker som bugner med mad har mi gamle opplevd før, og lurer på om ikkje det kan skje igjen. Mi heier på Reddal spotittene, men vil de vere nok om noe skulle skje i vår urolige verden?

AV andre ting mi har fått med oss i det siste er at 6-7000 lerere blir udsatt for fysisk vold eller trakassere­s av elever. Verst er det visst i barneskole­n. Etter lange udgreiinge­r blei konklusjon­en på radioprogr­ammet at lerernes kompetense måtte heves! Ikkje et ord om at lømlene burde oppdras av foreldrene. Ja, om de har noen da? Det har blitt ei tid. EIN gladmeldin­g til slutt: Tjøme kommunesty­re har lagt n er totalforbu­d mod vannskuter kjøring. Gamleordfø­rer Harberg sa på radioen at kommunene kan bestemme. (om han har fulgt med i timen) Mi og faula venter spent på å høre fra de folkevalgt­e i Grimstad. Mi som har en skjergård mer sårbar enn de fleste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway