Grimstad Adressetidende

Full fart på fire hjul

Sommeren har så vidt kommet i gang, men langrennsl­øperne i byen har den kommende vinteren i tankene. Nylig arrangerte Imås vårens fjerde rulleskika­rusell som en del av sesongoppk­jøringen.

- LANGRENN

Denne våren har Imås arrangert rulleskika­ruseller, og nylig arrangerte de årets fjerde og siste løp.

Løypa gikk i en rundløype i Østerhus industriom­råde var tre k isolerer lang. Løperne gikk en, to eller tre runder etter hvilken aldersklas­se de går i. Dette rennet gikk i fristil, selv om det også var en trimklasse som gikk klassisk.

I karusellen har to av rennene vaert i fristil og to i klassisk stil. I løpet av karusellen har løpere fra Imås, Rygene, Otra og Driv IL deltatt. De yngste løperne gikk tre kilometer. Disse ble ikke rangert på grunn av alderen. Aldersgrup­pen 13–15 år gikk seks kilometer.

Perfekt taktikk

I gutteklass­en har det vaert tøff kamp om plassering­ene. Fra før av hadde Jan Ronny Abusland vunnet begge klassisklø­pene, mens Robin Saelen hadde vunnet det forrige fristil-løpet.

Thomas Blom var derfor fast bestemt på at denne gangen skulle han lykkes, og taktikken var planlagt i god tid før løpet. Taktikken var god, og han rykket tidlig på den andre runden. Han fikk en god luke, som holdt til mål. Han vant på tiden 14,59, foran Jan Ronny Abusland på tiden 15.35, og Aksel Ødegård på tiden 15.35. Alle disse guttene går for Imås.

Overrasken­de seier

I jenteklass­en vant Maja Andresen på tiden 16.28. Hun går også for Imås. I klassen 17 år og eldre ventet det en løype på 9 kilometer.

I dette løpet var det kanskje forventet at de tre løperne fra Hovden skigymnas skulle gjøre opp seg imellom om pallen, mens de andre Imås-løperne skulle prøve å henge på lengst mulig. Men når det naermet seg oppløpet hadde en av Hovdengutt­ene måttet gi noen sekunder til teten, og en taktisk god manøver av Vetle Saelen (Imås) rett før oppløpet, ga ham de meterne han trengte for å holde Marcus Homdrom (Imås/ Hovden Skigymnas) og Åsmund Wiberg (Otra/Hovden Skigymnas) bak seg i spurten.

I tillegg til de to fra Imås på pallen, kom ytterliger­e to Imåsløpere i mål innenfor ti sekunder bak vinneren. Vetle Saelen vant på tiden 19.16.

?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? STOR FART: Det gikk virkelig fort unna, når de eldste løperne gikk sine løp.
ALLE FOTO: PRIVAT STOR FART: Det gikk virkelig fort unna, når de eldste løperne gikk sine løp.
 ??  ?? DELTAKERE: Her er noen av de eldste deltakerne som var med. F.v. Magnus G. Knudsen, Marcus Homdrom, Åsmun Wiberg, Vegard Ek Hagen, Vetle Saelen, Birk Svendsen, Robin Saelen, Thomas Blom og Kristoffer Saelen.
 ??  ?? INNBITT: Stein Tobias Njåmo ute på sin tre kilometer.
INNBITT: Stein Tobias Njåmo ute på sin tre kilometer.
 ??  ?? MEDALJE: Gabriel Aslaksen sikret seg medalje.
MEDALJE: Gabriel Aslaksen sikret seg medalje.