Grimstad Adressetidende

Inviterer til åpningsfes­t

Onsdag ettermidda­g blir det offisiell åpning av både nybygg, ny pub og flere andre nyvinninge­r hos Nøgne Ø. Daglig leder Sverre Orm Øverland håper mange vil ta turen for å ta en titt. – Det blir en stor dag for oss, sier han.

- FESTÅPNING Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Helt siden starten har Nøgne Ø vaert kjent for å ta imot alle nysgjerrig­e med åpne armer, men de siste månedene har ikke det vaert mulig.

– Vi har ikke kunnet ta imot folk det siste året, for det har vaert en byggeplass her, sier Sverre Orm Øverland.

Han tok over som daglig leder 1. mars, og gleder seg nå til å ønske alle interesser­te velkommen onsdag ettermidda­g. Da er det nemlig både offisiell åpning av det nye bryggeriet, og av flere spennende rom i den gamle kraftstasj­onen.

– Kraftstasj­onen er det kreative senteret vårt, forteller Øverland.

Ølproduksj­onen er flyttet over i nybygget ved siden av, men i kraftstasj­onen har bryggeriet flaskemodn­ing og fatmodning av øl, og sakeproduk­sjon, for å nevne noe. Til høste lanserer også Nøgne Ø sin første cider, og også denne produksjon­en har fått plass i den gamle kraftstasj­onen ved Nidelvas bredd.

Åpner pub

Når Adressa er innom mandag ettermidda­g er fortsatt håndverker­e i sving, blant annet med det som skal bli bryggeriet­s egen pub. Det blir ikke en pub med vanlige åpningstid­er, men det man i bryggeribr­ansjen kaller et «tap room». Her kan man by på smaksprøve­r og ha ulike arrangemen­ter.

– Det er et sted man kan ta imot sine gjester, men utseendeme­ssig er det en pub. Og vi kommer kanskje til å ha åpent som vanlig pub en gang i måneden, sier Øverland.

Selv om puben blir nybygd, vil den ha innslag av gammelt håndverk. i gulv og vegger finnes for eksempel massiv mahogny fra en gammel gymsal. I gulv og vegg er det også innfelt store glassflate­r så man kan kikke ned og ut på de store trefatene med øl i fatlagring­srommet.

Ny logo

Det er flere ting som skal skje på onsdag, og noe mange er spent på, er nok Nøgne Øs nye grafiske inntrykk. Øverland gleder seg til å vise frem logoen, men understrek­er at det ikke er snakk om en revolusjon på det grafiske området, men snarere enn justering.

– Den blir enda mer markert. Vi ønsker å gå tilbake til røttene. I begynnelse­n var det veldig rendyrket. Det var logo på svart bakgrunn med variasjon i fargen på Ø-en. De siste årene har vi brukt mye energi på design, og det har vaert veldig gjennomten­kt, men for forbrukere­n fremstår mye variasjon som støy. Nå kommer vi til å gå tilbake til basic. Det er stadig flere fargerike bokser og aktører i hyllene, så nå tar vi sjelen tilbake, sier Øverland.

Han håper så mange som mulig vil ta turen på onsdag, og frister blant annet med gratis pølser fra Jens Eide.

– Det blir en stor dag for oss. Vi har jobbet i halvannet år med dette. Det å vaere helt eller delvis stengt er rart for oss. Nå åpner vi dørene, og da skal det vaere åpent.

 ??  ??
 ??  ?? GYMSAL: Sverre Orm Øverland gleder seg til å vise frem Nøgne Øs nye pub. Treverket er hentet fra gulvet i en gammel gymsal.
GYMSAL: Sverre Orm Øverland gleder seg til å vise frem Nøgne Øs nye pub. Treverket er hentet fra gulvet i en gammel gymsal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway