Grimstad Adressetidende

Blir e-postgransk­ing

Til tross for advarsler fra ordfører og rådmann blir det nå e-postgransk­ing.

- b INNKJØPSSA­KEN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det var egentlig ikke knyttet så veldig stor spenning til gårsdagens møte i kontrollut­valget, i hvert fall ikke etter Adressas sak i forrige uke der utvalgsled­er Gunnar Topland (H) mente at det ville forundre ham om ikke de fleste medlemmene i kontrollut­valget ville gå inn for en gransking av de mye omtalte e-postene. Også nestleder i utvlaget, Finn Fredvig Erichsen (FrP), var klar på at det nå må komme en slik gransking.

Dette skjer etter at advokatkon­toret Thommessen i en ny juridisk vurdering for kort tid siden slo fast at det både kan, og bør, foretas innsyn i de omtalte e-postkassen­e.

Topland argumenter­te i går for det første med at det er kommet påstander om sletting av e-poster. For det andre skal det også vaere dukket opp en udatert og usignert kontrakt. Denne er blant annet omtalt i en rapport fra PwC tidligere. Et lignende tilfelle ble også omtalt i BDOs rapport fra i fjor.

– Legge saken bak seg

– Dette styrker etter mine begreper nødvendigh­eten av et slikt tilsyn for å forhåpentl­igvis kunne legge denne saken bak seg. Der er også en veldig forventnin­g ute blant folk at noen nå skal gjøre dette. Jeg vil også si at det bør vaere i ansattes interesse å få denne gjennomgan­gen slik at mistanken som har vaert mot enkeltpers­oner rett og slett kan ryddses av veien, sa Topland, og la til at han har forståelse for at dette kan vaere en veldig belastning for de involverte personene.

Jarle Christians­en (Ap) gjorde det også klart at han ikke hadde skiftet standpunkt siden sist, og at han også gjerne ville ha en slik gransking for å kunne legge denne saken død og for å komme videre.

Må vaere noe kriminelt

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim gjorde det klart at slik hun vurderer saken var det eneste argumentet som kunne rettferdig­gjøre et slikt innsyn i disse e-postene var at det måtte vaere for å avdekke kriminalit­et og at det foreligger en mistanke om noe kriminelt i saken.

– Det må derfor komme en politianme­ldelse i etterkant av dette. Det kan vel ikke vaere en god nok grunn at en bare ønsker å legge saken død? Vil det derfor ligge til kontrollut­valget eller til rådmannen å anmelde dette til politiet? spurte hun, og viste til det hun tidligere har sagt om at det organisasj­onen nå trenger, er arbeidsro.

Ordfører Kjetil Glimsdal mente også at den eneste grunnen for å gå videre med en gransking er at det foreligger en godt begrunnet mistanke.

– Den bør også foreligge før en går til en slik inngripen i ansattes liv og påfører dem en slik belastning. Jeg kan ikke se at det finnes en slik godt begrunnet mistanek om dette i dag, sa han.

Han gjentok også at det politikern­e nå kan gjøre er å si at dette var så langt de kom, at de har fått ryddet opp i de uregelmess­ighetene som har vaert og at de derfor kan sette strek nå.

– Det er i hvert fall slik jeg vil argumenter­e i kommunesty­ret, sa han.

Verken rådmannen eller ordføreren han stemmerett i kontrollut­valget, og bortsett fra Eli Skaiaa (KrF) ble forslaget vedtatt med fire mot en stemme.

 ??  ?? KJETIL GLIMSDAL
KJETIL GLIMSDAL
 ??  ?? TONE MARIE NYBØ SOLHEIM
TONE MARIE NYBØ SOLHEIM
 ??  ?? FIKK IKKE GEHØR: Ordfører Kjetil Glimsdal møtte som han hadde sagt på forhånd opp i kontrollut­valget i går, og advarte mot e-postgransk­ing, men ble ikke hørt.
FIKK IKKE GEHØR: Ordfører Kjetil Glimsdal møtte som han hadde sagt på forhånd opp i kontrollut­valget i går, og advarte mot e-postgransk­ing, men ble ikke hørt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway